Район Тракия ще окаже пълно съдействие на нуждаещите и заинтересовани

...
Район Тракия ще окаже пълно съдействие на нуждаещите и заинтересовани
Коментари Харесай

В Тракия питат хората за платформи за инвалиди

Район „ Тракия ” ще окаже цялостно подпомагане на нуждаещите и заинтригувани лица при набирането, правенето и съгласуването на нужната документаци, в сходство с условията на програмата за обезпечаването на „ Достъпната жилищна среда ” за хората с увреждания по съставен елемент K1 на Националната стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност 2022 година към Министерството на труда и обществената политика.

По този съставен елемент оферти се подават от сдруженията на притежателите в етажната благосъстоятелност в многофамилни жилищни здания (блокове), в които има хора с трайни увреждания, придвижващи се с инвалидни колички.

През 2021 година в три от жилищните входове на регион „ Тракия ” бяха сложени електрически подемни платформи, с които се преодолява разликата в равнищата сред входната и стълбищната площадка пред асансьора, представляваща усложнение и съществено предизвикателство за хората с увреждания, както и на техните близки.

Желаещите да вземат участие по Компонент 1 ще могат да се уверят сами в успеваемостта им, както и образно да добият визия за правилото на работа, налични отбрани, габарити и отстояния.

Стойността на платформите е непостижима за общия бюджет на входовете и за това би трябвало да се употребяват предоставените благоприятни условия от Министерството на труда и обществената политика, отпускащо безплатно средства за построяването на „ Достъпната жилищна среда ” за хората с увреждания.

Етажната благосъстоятелност на нуждаещите се от налична жилищна среда входовете би трябвало да се активизира и възползва от програмата, по която нужните документи за кандидатстване с планови оферти се подават до 27.07.2022 година в това число.

Повече информация може да се открие на посочения от министерството линк:

https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna-sreda-i-lichna-mobilnost-1

Консултации може да получите в кметството на регион „ Тракия ” на бул. „ Освобождение ” 63 в делничните дни от 8.30 до 17.00 часа. Въпросите си може да зададете и на имейл [email protected]

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР