Ратификацията на споразумението за демаркация на границата между Косово и

...
Ратификацията на споразумението за демаркация на границата между Косово и
Коментари Харесай

Ратификацията на споразумението за демаркация на границата между Косово и Черна гора - стъпка в отношенията с ЕС

Ратификацията на съглашението за демаркация на границата сред Косово и Черна гора е значима стъпка в връзките с Европейски Съюз, само че и политически триумф на страната. Това мнение изрази ръководителят на дипломатическата задача на Евросъюза в Косово Наталия Апостолова в изявление за предаването „ Събота 150 “.

„ Постигането на това съглашение е триумф, тъй като то сподели, че в действителност, когато има някакви национални ползи, които са стратегически за Косово, а в това, несъмнено, влиза либерализацията, тогава даже и опозиционни партии гласоподаваха „ за “ демаркацията с Черна гора. Може да се получи обединяване, което да надвишава рамките единствено на ръководещата коалиция “.

Апостолова разяснява и ролята на Европейския съюз в използването на договореното  през 2013 година Брюкселско съглашение за нормализация на връзките сред косовските албанци и сърби.

„ Диалогът сред Сърбия и Косово е един доста комплициран развой, само че дано да не забравяме, че този развой се развива в разнообразни етапи. Така, че резултатите на трите разнообразни етапи зависят от положителното съдействие сред двете страни - Сърбия и Косово, само че също по този начин и от една доста мощна политическа воля от ръководителите на тези две страни, в действителност за реализиране на съглашение “, сподели тя.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР