Растящият в Северна Африка и в Западна Азия черен кимион

...
Растящият в Северна Африка и в Западна Азия черен кимион
Коментари Харесай

Учени: Това масло помага срещу COVID-19

Растящият в Северна Африка и в Западна Азия черен кимион (Nigella sativa), прочут още като черен сусам или калонджи, може да се употребява за лекуване на COVID-19, написа списание

Подчертава се, че растението съдържа тимохинон, който има способността да се свързва със S-протеина на и да предотврати развиването на белодробна зараза, предава БГНЕС.
 Кой би предположил, че масажът с маслото от черен кимион е супер потребно Кой би предположил, че масажът с маслото от черен кимион е супер потребно
Не е за поверие, само че в гробницата на известния фараон Тутанкамон са разкрили флакон, цялостен с масло от черен кимион. Учените допускат,...

Веществото може също по този начин да блокира цитокиновата стихия, която се демонстрира при тежко заболели пациенти, приети в болница с COVID-19, споделя водещият създател на проучването проф. Каниз Фатима Шад от Австралийския католически университет.

Специалистите са разкрили и други потребни свойства на тимохинона. Той оказва помощ при лекуване на хипертония, нараснал холестерин и захарен диабет. Освен това Nigella sativa е потвърдил своята успеваемост при унищожаването на бактерията на златистия стафилокок.

Като противовъзпалително средство това растение оказва помощ също на пациенти с алергичен ринит и синузит, екземи и остеоартрит.

Австралийските учени са разкрили също, че някои нации от епохи употребяват семената на черния кимион като обичайно лечебно средство против разнообразни болести, в това число възпаления и инфекции. 

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР