Растящият брой жертви на пандемията от COVID-19, нейните странични и

...
Растящият брой жертви на пандемията от COVID-19, нейните странични и
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Коронавирусът предизвиква антиглобалистка параноя

Растящият брой жертви на пандемията от COVID-19, нейните странични и дълготрайни резултати върху здравето и въздействието ѝ върху политиката не престават да са централна тематика в английските и американските издания.

Британският в. " Дейли телеграф " оповестява, като се базира на статистиката, че в Англия и Уелс от началото на епидемията са регистрирани близо 13 000 смъртни случаи с неизяснени аргументи. Изданието отбелязва, че аргументите за гибелта на тези заболели са разнообразни от ковид и акцентира опасения, че една от тях може да е и неналичието на съответна здравна помощ, предава Българска телеграфна агенция.

Данните, с които " Дейли телеграф " разполага, демонстрират, че от 13 март има спомагателни 23 000 смъртни случаи на хора, умряли в старешки домове и в дома си. През този интервал броят на умрелите в болница е понижен с 10 000, защото доста умиращи пациенти са били изпращани назад у дома, с цел да освободят кревати за инфектираните в миг, когато кривата на пандемията вървеше към връхната си точка. Има съществени опасения, че хиляди британци са умряли, тъй като не са имали достъп до здравна помощ, защото ресурсите са били отклонени за справяне с пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР