Растежът на икономиката на САЩ ще се забави през 2019-а

...
Растежът на икономиката на САЩ ще се забави през 2019-а
Коментари Харесай




Растежът на икономиката на САЩ ще се забави през 2019-а и 2020-а година най-вече в



Растежът на стопанската система на Съединени американски щати ще се забави през 2019-а и 2020-а година най-много вследствие на по-слабото показване на световната стопанска система, уточни пред кореспонденти основният икономист на МВФ Морис Обстфелд преди напускането му на поста в края на годината.

" За останалата част на света наподобява, че въздухът към този момент излиза от балона (световната стопанска система стартира да издиша), като това ще засегне и Съединените щати ", уточни той в изявленията за " Уолстрийт джърнъл " и за " Файненшъл таймс ".

" Ние от дълго време предвиждаме малко по-нисък напредък в Съединени американски щати за 2019-а година, от този, реализиран през актуалната година. Част от това намаляване ще се дължи на отдръпването или даже на обръщането на някои от фискалните стимулиращи политики, предприемани от администрацията на президента Доналд Тръмп. Този развой (на по-слаб стопански растеж) евентуално ще бъде по-силно изразен през 2020-а, в сравнение с през 2019-а година, съгласно данните с които разполагаме. Икономическото закъснение отвън Съединени американски щати, доколкото виждаме признаци за това, обаче наподобява по-драматично ", предизвести Обстфелд.

Въпреки това той добави, че американската стопанска система към момента демонстрира признаци на агресия, която е над евентуалните равнища на напредък.

Морис Обстфелд също по този начин означи, че икономическите данни от Азия и Европа за третото тримесечие са били разочароващи. В Япония и Германия, да вземем за пример, Брутният вътрешен продукт даже се сви. 

Трябва да е има поради, че тези относително отрицателни мнения идват от страна на икономист, който по време на трите си години в МВФ постоянно беше по-оптимистично надъхан.

За следващ път Обстфелд още веднъж изрази страдание по отношение на комерсиалните напрежения, изключително сред Съединени американски щати и Китай, само че и сред Съединени американски щати и други търговски сътрудници, в това число Европа, които напрежения заплашват световния напредък. Той обаче изключи опцията светът да стане очевидец на друга огромна меланхолия, сходна на тази през 30-те години на предишния век, когато " търговията изцяло се срина натиска на комерсиалните ограничавания ".

" Смятам, че настоящето напрежение може да се окаже нездравословно, тъй като огромна част от международните вложения и произвеждане са обвързани с търговията, само че не може да се приказва за колапс, сходен на този от 30-те години на предишния век ", означи основният икономисти на МВФ.

В настрана изявление за телевизия CBS, ръководещият шеф на МВФ Кристин Лагард още веднъж осъди комерсиалното напрежение, което докара до непрекъснато възходящи митнически цени.

Попитана за скорошните антиправителствени митинги във Франция, госпожа Лагард посочим, че без подозрение те ще имат отрицателен стопански резултат. " Това са доста тъжни картини ", означи тя, визирайки телевизионните фрагменти на вандализъм и принуждение по улиците на френската столица. " Аз съм същинска парижанка и това, което виждам да се случва в Париж е извънредно тъжно ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР