Расте натискът върху бившия премиер на Великобритания , след като

...
Расте натискът върху бившия премиер на Великобритания , след като
Коментари Харесай

Разследват лобистки скандал, замесен е и Дейвид Камерън

Расте натискът върху някогашния министър председател на Англия, откакто държавното управление разгласи следствие за неговото лобиране при министри преди колапса на финансовата компания Greensill, заяви Агенция Франс Прес.
Ден откакто Камерън най-сетне наруши мълчанието си по абсурда,от „ Даунинг Стрийт ” обявиха, че следствието ще бъде ръководено от Найджъл Бордман и ще бъде докладвано " неотложно ". " Има забележителен интерес по този въпрос, тъй че министър председателят Борис Джонсън прикани за обзор, с цел да се подсигурява, че държавното управление е изцяло транспарантно във връзка с сходни действия и че обществеността може сама да види дали е обезпечена добра стойност за парите на данъкоплатците, " сподели пред кореспонденти представител на Джонсън, представен от БГНЕС.
" Този самостоятелен обзор ще прегледа също по този начин по какъв начин са били обезпечени договорите и по какъв начин представителите на бизнеса са се заели с държавното управление. "
 Започва следствие против някогашен английски министър председател Започва следствие против някогашен английски министър председател
Британският контролен орган по лобистки действия стартира следствие за вероятно нарушаване от страна на някогашния министър председател Дейвид Камерън...
Крахът през предишния месец на английската компания Greensill Capital заплаши 50 000 работни места, по-специално в стоманената империя на индийско-британския милиардер Санджеев Гупта. Greensill се специализира в краткосрочни корпоративни заеми посредством комплициран и непрогледен бизнес модел. Камерън стана заплатен консултант на Greensill след напускането на държавното управление през 2016 година и притежаваше варианти за акции, евентуално на стойност милиони, които в този момент са безполезни.
Той персонално лобира пред финансовия министър Риши Сунак и други в напразни старания да убеди държавното управление да разреши на Greensill да получи достъп до механизъм за незабавно финансиране, основан, с цел да помогне на бизнеса да преодолее пандемията. Сунак е заставен да се пази от догатките, че е нарушил министерските правила, като е проучил държавна помощ за потърпевшата компания, чийто създател Лекс Грийнзил се ползваше с фаворизиран достъп до „ Даунинг Стрийт ”, когато Камерън беше министър председател.
Сунак беше свикан да дава отговор на въпроси на опозицията за аферата в Народното събрание във вторник, макар че можеше да накара различен министър на финансите да го завени. В дълготрайно изказване в неделя Камерън призна, че е трябвало да премине през публични канали, само че акцентира, че не е нарушил никакви правила за лобиране.
Чрез представител в понеделник някогашният закостенял водач сподели: " Приветстваме това следствие и ще се радваме да вземем присъединяване ". Опозиционните партии упорстваха за следствието, откакто преди този момент осъдиха държавното управление за възлагане на контракти на облагодетелствани компании предходната година, когато пандемията на ковид се стегна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР