Ръстът в броя на новите абонати на Netflix забавя темпо(снимка:

...
Ръстът в броя на новите абонати на Netflix забавя темпо(снимка:
Коментари Харесай


Ръстът в броя на новите абонати на Netfli


Ръстът в броя на новите клиенти на Netflix забавя движение
(снимка: CC0 Public Domain)

Броят на клиентите на Netflix набъбна до 222 милиона предходната година, само че пред стрийминг услугата се задават сложни времена. Приливът на нови клиенти, белязал времената на пандемията, стихва, а конкуренцията нараства.

За предходната година Netflix е добавила 18,2 милиона нови консуматори – почти половината на броя на новите клиенти, регистрирани през 2020 година, отбелязва. Прогнозата на компанията за 2022 година също носи неприятни вести. Компанията съобщи, че чака да добави единствено 2,5 милиона нови консуматори през тримесечието, завършващо през март. Това е доста по-малко от предстоящото от анализаторите.
още по темата
Запазването на ангажираността на досегашните клиенти е положително, само че растежът на новорегистрираните към момента не се е ускорил до равнищата от преди Covid, призна Netflix в изказване. Като причина за това се сочат стихването на пандемията и макроикономическите компликации в елементи от света като Латинска Америка.

Силен фактор се обрисува засилващата се конкуренция от страна на компании като Disney, Apple, Amazon и HBO. „ Потребителите постоянно са имали доста благоприятни условия за избор, когато става въпрос за свободното време за развлечение ”, показаха от компанията. През последните 24 месеца обаче се ускорява конкуренцията, защото развлекателните компании по целия свят създават все по-агресивни лични стрийминг оферти.

Netflix харчи милиарди долари за основаване на наличие, с цел да поддържа интереса на феновете. Това обаче води и до повишение на разноските.

„ Прогнозата за новите абонаменти през настоящия интервал е малко над половината от миналогодишната цифра ”, споделя Лора Хой, анализатор в Hargreaves Lansdown. Според нея, управлението на компанията се оправдава с графика за новото наличие, според който „ няколко огромни заглавия ще излязат в края на тримесечието ”, само че вложителите безспорно са смутени от прогнозата за по-бавен напредък.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР