Ръстът на минималните осигурителни доходи за догодина ще се ограничи

...
Ръстът на минималните осигурителни доходи за догодина ще се ограничи
Коментари Харесай

Ръстът на минималните осигурителни доходи ще се ограничи до минимална заплата от 560 лв.

Ръстът на минималните осигурителни приходи за следващата година ще се ограничи до нарастването на минималната работна заплата, която е планувана да бъде 560 лв.. Това разгласи общественият министър Бисер Петков, представен от БГНЕС.
" Не е планувано административно увеличение на минималните осигурителни приходи. То е отразено в Приложение-1 към Бюджета единствено в сходство с планувания размер на минималната работна заплата, която е минималният застрахователен приход за доста стопански действия и групи специалности. 63% ще бъдат на минималния застрахователен приход, на минималната работна заплата. "
Ася Гонева от КНСБ увери, че плануваното от следващата година отпадане от пенсионната формула на трите най-хубави години преди 1997-ма година и стажа до 2000-та, няма да се отрази отрицателно при изчислението на пенсиите, заяви БНР. " Колегите са създали и са разиграли разновидности с всички пенсии, отпуснати през 2017 година Няма ощетени - ОК са нещата, тъй че, аз съм спокойна най-малко в това отношение. Смятам, че този метод е добър ", сподели тя.
Президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов също поддържа отпадането на трите години преди 1997 година " Тъй като сега се е основала една нечестна промишленост за издаване на неистинен документи, които потвърждават приходи, каквито лицата в никакъв случай не са имали, а пък надеждна статистика, надеждни данни за това нещо няма на никое място ", аргументира се той.
Заместник-председателят на БСК Димитър Бранков разгласи позицията на бизнеса, срещу повишаването на оптималния застрахователен приход на 3 000 лв.. " С измененията, особено за оптималния застрахователен приход, отводът от спор по тематиката отпадане на тавана за пенсиите, а също по този начин и във връзка с отхвърли от промени в компенсациите за краткотрайна неработоспособност - всичко това ни дава съображение да не подкрепим бюджет ", сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР