Ръст с 2% на прилагането на екологични методи за ремонт

...
Ръст с 2% на прилагането на екологични методи за ремонт
Коментари Харесай

Устойчиви ли са застраховките на автомобила

Ръст с 2% на използването на екологични способи за ремонт на автомобила, използването на екологични авточасти и шофирането на екологични коли може да понижи годишните CO2 излъчвания в цяла Европа с 30 000 тона. Това са изводите от 10-тия Allianz Motor Day, който сложи на фокус тематиката за това какъв брой устойчива може да бъде застраховката на автомобила.

Ремонт вместо подмяна с нови елементи

„ Ние виждаме в автомобилното обезпечаване голям брой лостове за устойчивото ръководство на процесите по разпродажба на вреди, които могат доста да понижат CO2 излъчванията “, споделя Клаус-Петер Ройлер, член на Управителния съвет на Allianz SE, отговарящ за застрахователния бизнес в Германия, Швейцария, Централна и Източна Европа. „ В този подтекст намирането на подобаващи благоприятни условия за ремонт, вместо замяната с  нови елементи е от основно значение. “, добави той.
 
По-голямата част от вредите при автомобилна злополука нормално са от дребни до междинни, засягащи основно едрогабаритните елементи по купето на автомобила. За тях постоянно има различни зелени варианти за ремонт. Производството на нова аварийна част има доста по-висок CO2 отпечатък, в сравнение с тези, които могат да бъдат ремонтирани.

„ Въпреки че през днешния ден огромна част от потребителите избират ремонт, към момента виждаме огромен капацитет за усъвършенстване в тази посока. Ако застрахователите усилят размера на ремонтите в Европа единствено с два процентни пункта годишно, съгласно нашите специалисти, могат да бъдат избегнати съвсем 30 000 тона излъчвания на въглероден  диоксид, което се равнява на годишното ползване на сила на към 5 100 семейства “, изяснява Рьолер. „ Това е в основата на нашето предложение за увеличение на зелените поправки в бъдеще. “

Как да поискате обезщетение по застраховка „ Гражданска отговорност “

Сертифициране като резистентен сервиз

Друг лост за по-устойчиво ръководство на ликвидацията на вредите е стандартизираното узаконяване на сервизите на европейските пазари съгласно критериите за резистентност.
 istock istock
Електрическите транспортни средства стават налични за повече консуматори

Законодателството на Европейски Съюз за климата планува, че Европа би трябвало да стане неутрална във връзка с климата до 2050 година и че до 2030 година би трябвало да има понижение на излъчванията на парникови газове с най-малко 55 % спрямо равнищата от 1990 година

„ Ние възприемаме холистичен метод към тематиката за устойчивата подвижност. И едно нещо е ясно: без нея и без поредно разширение на електрическата подвижност, амбициозните цели на Европейски Съюз не могат да бъдат реализирани “, споделя Рьолер. „ За да създадат електрическата подвижност налична за повече консуматори, всички участници на пазара би трябвало да основат комфортни за клиента решения. Те включват, наред с други неща, по-бързо разширение на инфраструктурата за зареждане, конкурентни цени и потребни услуги, свързани с електрически транспортни средства “, уточни още той.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР