Ръст на желаещите да се ваксинират отчитат от Регионалната здравна

...
Ръст на желаещите да се ваксинират отчитат от Регионалната здравна
Коментари Харесай

Опашки от хора за ваксинация и в Перник

Ръст на искащите да се имунизират регистрират от Регионалната здравна ревизия в Перник. За да се вкара ред и да не се позволяват огромни скупчвания на хора втори ден имунизационният кабинет отваря с час по- рано, сподели шефът на инспекцията доктор Стела Димитрова.

До преди два дни през имунизационния кабинет в локалната здравна ревизия са минавали на ден сред 20-30 души. Само през вчерашния ден са сложени 119 дози ваксини, 121 перничани са се ваксинирали през днешния ден. През последните месеци толкоз имунизации се правеха общо в  седемте имунизационни пункта в района плюс при персоналните лекари, сподели доктор Димитрова. 

Тя акцентира, че повече искащи да се имунизират е имало единствено в първите месеци на акцията, когато пък не доближиха имунизациите. Въпреки че от през днешния ден област Перник оглави класацията по най- висока заболеваемост в страната - с 984 на 100 000 души, съгласно медици, засиленият интерес към имунизациите се дължи не толкоз на боязън от болестта, колкото на зеления документ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР