Ръст на българските туристи, които посещават Германия през последните години

...
Ръст на българските туристи, които посещават Германия през последните години
Коментари Харесай

Ръст на българските туристи в Германия

Ръст на българските туристи, които посещават Германия през последните години регистрират от Туристическия ръб на Германия. Само за предходната година са регистрирани близо 400 хиляди нощувки на българи, което е с 12% повече от междинното равнище на посещаемост на наши туристи в Германия.

Данните на туристическия ръб сочат, че най-вече българи пътуват в Германия за бизнес, следват пътуванията за отмора и събитиен туризъм.

Кристиян Салай - шеф на туристическия ръб на Германия за Източна Европа: Изключително сме удовлетворени, че към този момент няколко следващи години наклонността е за все по огромна посещаемост у нас на български жители. Най-привлекателни са провинциите Бавария, Хесен и Баден-Вюртемберг. Себастиан Клеве - началник отдел " Култура и преса ", посолство на Германия: Тази година честваме 100-годишнината на школата Баухаус с доста разнородни събития и изложения в цялата страна. Затова чакаме да се усили броят на задграничните туристи,включително и на българските.
В същото време, немските туристи са на трето място у нас, след тези от Гърция и Румъния. За предходната година обаче има лек спад в техния брой с 2,3%. Първите проведени немски туристи за този сезон към този момент дойдоха в морската ни столица Варна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР