Ранното ставане има много ползи – ставайки рано имаме време

...
Ранното ставане има много ползи – ставайки рано имаме време
Коментари Харесай

Защо да ставаме рано - най-добрите причини

Ранното ставане има доста изгоди – ставайки рано имаме време да свършим плануваните задания, да спортуваме, да сготвим закуска, усещаме се тонизирани, вечер съумяваме да си легнем на време. Но ранното ставане се оказва доста сложна, даже непостижима задача от време на време.

Една от аргументите е късната вечеря, написа Puls.bg. Когато се нахраним и си легнем след половин час това основава усложнения в храносмилането и е прекомерно евентуално заран да имаме проблем със ставането и да се усещаме доста изморени.

Обяснението е, че не оставяме време на организма да усвои храната от вечерята. Препоръчва се храненето да е най-малко 2 часа преди сън. Така откакто си легнем, тялото ще се наслаждения на първокласен сън и отмора.

Късни тренировки. Спортуването през нощта също може да докара до проблеми заран. Физическите тренировки изморяват, само че по едно и също време с това енергизират клетките, което може да повлияе качеството на съня.

Мислите преди сън могат да повлияят на събуждането сутринта. Случвало ли ви се е в дни, в които следва някакво вълнуващо събитие, да се разсъните навръх време, отпочинали и изцяло наспали се? Психолози настояват, че мислите ни вземат решение по кое време и по какъв начин да се събудим. Последната мисъл преди да заспиване дефинира по какъв начин ще се събудим. Ако сме изморени, обезпокоени, депресирани и имаме мрачни мисли в главата си, най-вероятно ще се събудим изморени.

Специалистите поучават, когато си легнем, тъкмо преди да заспим да си представяме идващия ден, изпълнен с страсти и нови провокации и всичко, което ни е прелестно. Това усилва шанса на другия ден да се събудим отпочинали, свежи и бодри.

Излишно е да се изяснява какъв брой значим е нощният сън. Ако са налични нездравословни привички, които могат да го нарушат, е добре да се направи смяна. След първокласен сън се усещаме свежи, отпочинали и подготвени за новия ден.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР