Ранното лягане е немислимо за много хора – ангажименти, деца,

...
Ранното лягане е немислимо за много хора – ангажименти, деца,
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, когато заспим в 22:00 ч.

Ранното лягане е немислимо за доста хора – задължения, деца, работа до късно или желанието за малко време уединено вечер преди лягане. Лягането в 22:00 ч. обаче има доста изгоди, за които в никакъв случай не сме се замисляли. Ето кои са те:
1. Намалява се рискът от заболявания – редица изследвания демонстрират, че хората, които си лягат рано имат по-здрав и пълностоен сън, са по-здрави и страдат от по-малко болежки. Хората, които си лягат късно, спят по малко и имат динамично всекидневие, са по-податливи на болести като диабет вид 2 или проблеми със сърцето. Според учените най-дълбокият сън е тъкмо сред 22:00 ч. и 02:00 ч. сутринта.
 Ето какво сънуват хората преди да умрат Ето какво сънуват хората преди да умрат
Cънищaтa винaги ca вълнувaли хoрaтa, ocoбeнo aкo ca прoрoчecки. A aкo прeдcкaзвaт cкoрoшнa cмърт, вcички ca виждaли в тях нeщo злoвeщo....
2. Спим най-пълноценно – евентуално знаете, че сънят ни е разграничен на разнообразни цикли от по 90 минути. Редуват се лек с бездънен сън, а най-дълбокият сън се случва тъкмо сред 22:00 ч. и 02:00 ч. сутринта. Заспиването по-рано може да ни отърве и от тревожните мисли, които постоянно ни спохождат късно вечер.
3. Намаляваме доста напрежението – недоспиването е един от най-големите врагове на здравето ни. Липсата на сън ни прави по-стресирани, тъй като произвеждаме хормона кортизол, който се счита за хормон на напрежението. След като започнете да заспивате по-рано, ще намалите доста равнищата на този хормон и ще усетите бързо разликата в това какъв брой спокойни ще сте денем.
4. Имаме по-добро въодушевление – всеки човек, който е прекарал няколко безсънни нощи и се разсъни след първата нощ, в която се е наспал пълноценно, може да удостовери, че положителното въодушевление е на разположение, когато човек е имал здрав сън! Особено значимо е хората с депресивни положения да лягат по-рано и да се наспиват, тъй като това въздейства изключително добре на отпущането и превъзмогването на отрицателни моменти в живота ни.
Безспорно сънят е здраве и не трябва да подценяваме това по какъв брой часа дневно спим. Опитайте да подобрите качеството си на сън и ще усетите смяна във всички аспекти на вашето всекидневие.
 Колко продължава идеалната следобедна сънливост Колко продължава идеалната следобедна сънливост
За множеството хора надали има нещо по-добро от сладката следобедна сънливост. Колко би трябвало да продължи тя, с цел да се усъвършенстват енергийните...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР