Ранните бракове са причината жени да стават жертви на домашно

...
Ранните бракове са причината жени да стават жертви на домашно
Коментари Харесай

Мотопоход срещу насилието над жени тръгна от София

Ранните бракове са повода дами да стават жертви на домашно принуждение и да бягат от у дома, дружно с децата си. Заключението е на най-влиятелната женска организация " Зонта интернешънъл ". Днес сподвижници се събраха в София и потеглиха на авто- и мотопоход към Пловдив. Шествието ще продължи през идващите дни и в други огромни градове в България и Румъния. Целта е да се разсъни публичното схващане, споделят още уредниците. За това заяви

„ Ако през 1998 година в България имахме 10 хиляди трафикирани принудително дами и деца, то за 2018 година имаме единствено 453 случая , което намирам, че е една доста позитивна наклонност. Всъщност „ Зонта ” се опълчва в международен мащаб против насилието, против трафика на хора ”, разяснява Мария Стефанова , член на „ Зонта Интернешънъл ”, дипломат за Европа и Африка.

„ Има извънредно доста дами, които страдат от принуждение и най-лошото е, че те самите се упрекват. Те не споделят: „ Мъжа ми ме наби, той е отговорен. Казват: „ Аз съм отговорна, тъй като му споделих еди-какво си ”, сподели рокерката Велислава Костова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР