Ралица Митева спечели пето място на европейското първенство по модерен

...
Ралица Митева спечели пето място на европейското първенство по модерен
Коментари Харесай

Пето място за България на европейското първенство по модерен петобой за девойки

Ралица Митева завоюва пето място на европейското състезание по съвременен петобой за девойки до 19 година, което се организира в литовския град Друскининкай. Българската представителка във финала стартира с актив от 19 победи от 35-те си срещи на пътеката за фехтовка, а по-късно се показа чудесно в новото тестване в петобоя - препятствената дисциплинираност, където приключи седма от общо 36-те финалистки с време 48.11 сек, на по-малко от 5 секунди и половина от победителката в тази конкуренция Ева Месарош от Унгария, която в крайното класиране приключи на позиция зад Митева.

Най-силното съревнование за петобойката на великотърновския клуб " Царевец " бе плуването, където даде трети резултат, а в комбинираната конкуренция от тичане и пукотевица приключи с 18то достижение. Това отреди на Митева петата позиция единствено на 5 секунди от 4-то място и на 23 от бронзовия орден. Шампионка стана полякинята Катаржина Дебска.

Това е второ подред мощно съревнование за Митева, откакто преди 20 дни на международната купа при дамите в София тя съумя да се подреди измежду 36-те полуфиналистки. Пред нея следва още един старт в Душнининкай - смесената щафета, в която ще взе участие с Емил Грозданов, който през днешния ден ще се бори за място в десетката при юношите.

В по-малката възрастова група - юноши до 17 години Йордан Цветанов зае влиятелното 10-то място в четирибоя, като във всяка една от дисциплините откри място в първата половина на класирането - той стартира с 9-то място в препятствената дисциплинираност, по-късно бе 11-ти в плуването и приключи своето показване със 17-та позиция в комбинираната конкуренция от тичане и пукотевица.

Автор Евгени Николов







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР