Рали Швеция ще смени локацията си от следващата година, като

...
Рали Швеция ще смени локацията си от следващата година, като
Коментари Харесай

Сменят маршрута на Рали Швеция заради липса на сняг

Рали Швеция ще смени местоположението си от идната година, като уредниците оповестиха, че ще изоставен обичайния дом във Вермланд, с цел да отидат по на север до Умео.

Състезанието се организира в западния район Вермланд от 1973-а насам, само че в последните години уредниците трябваше да се оправят с по-меко време и липса на сняг. През 2020 надпреварата, единственото в календара, което се организира при 100% зимни условия, бе кратко на половина заради неналичието на сняг и лед на пътищата. Закономерно се стигна до решение за пренасяне в Умео, на 400 км южно от Северния полярен кръг.

„ По-обезпечен откъм сняг район по на север е кардиналното условие “, сподели генералният управител на ралито Глен Олсон в свое изказване. Три града бяха потърсени за хазаин на ралито, като Умео бе определен пред Йостерсунд в центъра на страната и северния хъб Лулео. 

„ Отиването на север бе нужда, поради провокациите, които претърпяваме в последните години. Това е шансът да подсигуряваме подобаващите зимни условия, за които всички мечтаем за снежно рали “, показа Ив Матон, рали шеф на ФИА, в свое известие.

Изданието на ралито през тази година, което трябваше да бъде втори кръг от сезона в Световния рали шампионат, бе анулирано заради ковид, и сменено от Северното полярно рали във Финландия. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР