Rakuten Viber, водещата платформа за разговори и съобщения обяви най-новата

...
Rakuten Viber, водещата платформа за разговори и съобщения обяви най-новата
Коментари Харесай

Важна информация за всички, които използват Viber

Rakuten Viber, водещата платформа за диалози и известия разгласи най-новата си функционалност за укрепване на сигурността на потребителите – двустепенна верификация. Това в допълнение равнище на отбрана разрешава на потребителите да удостоверяват сметките си с потреблението на пин код и имейл. Функционалността ще бъде въведена поетапно в България и още страни в Европа през май, преди да бъде стартирана световно, написа Пловдив24.

Мисията на компанията да обезпечава на своите консуматори предпазена платформа за връзка и наличие, се показва в непрекъснатите старания в основаването на функционалности като тази. Изпращането на известия във Viber е криптирано от край до край, като по този начин се отстрани достъпът до данните на потребителите от трети страни. Опцията за изчезващи известия от своя страна разрешава още по-голям надзор върху това кой може да види известията. Най-новата функционалност за двустепенна верификация е още един образец за непоколебимата позиция на Viber да обезпечава най-високо равнище на дискретност в връзката и утешение за потребителите, че поддържат връзка в сигурна платформа.

Потребителите, които желаят да употребяват двустепенната верификация би трябвало да основат 6-цифрен пин код и да потвърдят имейла си. За да могат да влязат в своите сметки в мобилната или десктоп версия на Viber, те ще би трябвало да вкарат своя самостоятелен пин код и да верифицират сметките си. В случай на пропуснат пин код, записаният имейл ще послужи за възобновяване на достъпа.

В допълнение, съществуването на пин код ще отстрани опцията да се деактивира Viber акаунт от компютър. Всеки, който се опита да деактивира даден акаунт посредством десктоп, ще има потребност от авансово заложения пин код.

Двустепенната верификация пази потребителите от хакери, които биха откраднали техните сметки, с цел да изпращат спам или да получат достъп до персоналната им информация. По-големият брой верифицирани сметки освен ще понижи спам известията в платформата, само че и ще сътвори по-ефикасно и устойчиво приложение за другарство с обичаните хора по целия свят. В допълнение, Viber работи и за консолидиране на биометрично засвидетелствуване в бъдеще.

„ Защитата на потребителите на Viber е преди всичко за нас. Ние сме ангажирани да предоставим несъмнено, криптирано приложение за връзка и тази нова функционалност затвърждава тази позиция. “ Споделя Амир Иш-Шалом, основен информативен шеф за Rakuten Viber.

„ Двустепенната верификация цели да даде още повече сигурност, както на потребителите в тяхното другарство, по този начин и на бизнеса в ежедневните им интервенции, тъй като ние осигуряваме най-новата технология, с която приложението остава предпазено “, добавя той.

Още от Технологии

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР