Rakuten Japan Open Tennis Championships, първи кръгКаспър Рууд – Жауме

...
Rakuten Japan Open Tennis Championships, първи кръгКаспър Рууд – Жауме
Коментари Харесай

Голяма изненада в Токио: Мунар отстрани №1 в схемата Рууд


Rakuten Japan Open Tennis Championships, първи кръг
Каспър Рууд – Жауме Мунар 3-6, 3-6


Поставеният под №1 Каспър Рууд отпадна още в първия си мач на АТР 500 шампионата в Токио. Норвежецът позволи изненадващо проваляне от различен ученик на академията на Рафа Надал в лицето на Жауме Мунар.

Испанецът изравни най-хубавата победа в кариерата си като ранкинг на противника, откакто показва доста по-стабилна игра по отношение на норвежеца. За Рууд това е втора поредна загуба, откакто през предходната седмица загуби във втория си мач в Сеул против Йошихито Нишиока.

Световният №3 несъмнено изигра един от най-слабите си мачове през годината като позволи извънредно доста непредизвикани неточности – 32 по отношение на 17 печеливши удара. Той бе и с доста ниска успеваемост на първи сервис, на който завоюва едвам 56% от разиграванията. За съпоставяне – Мунар се възползва от 73% от пласираните първи сервиси, което му обезпечи и доста повече лесни геймове в мача.

В първия сет серия от четири следващи гейма в интерес на испанеца му обезпечи триумфа, въпреки че трябваше да се потруди много и по-късно. При 5-1 Мунар позволи пробив на 0, с който върна очакванията на противника си. Рууд избави три сетбола в маратонския осми гейм преди на личен сервис противникът му да осъществя общо шестата опция за привършване на сета.

Във втората част норвежецът още веднъж се оказа доста рано в ролята на изоставащ. В идващите минути той опита да се върне в мача, само че Мунар избави и четирите благоприятни условия за пробив. След още един сложен сервис гейм, извоюван от испанеца след три равенства, съпротивителните сили на Рууд завършиха. Няколко непредизвикани неточности по-късно дуелът завърши още при първия мачбол за международния №58.

За него следва мач с различен испанец във втори кръг – Педро Мартинес, победил Алексей Попирин след 7-5, 6-4.

Дневната сесия от ден №2 на шампионата се оказа доста неприятна за двамата австралийски представители в нея. Алекс де Минор загуби с 3-6, 2-6 от Сону Куон, а малко по-късно Танаси Кокинакис отстъпи също в два сета на Борна Чорич – 4-6, 6-7(4).

Макензи Макдоналд имаше потребност от три сета против представителя на домакините Кайчи Учида за 7-6(4), 6-7(2), 6-3, до момента в който Дан Еванс победи за четвърти път от пет срещи Раду Албот – 6-7(3), 6-1, 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР