Ръководството на управляващата в Грузия партия Грузинска мечта поздрави привържениците

...
Ръководството на управляващата в Грузия партия Грузинска мечта поздрави привържениците
Коментари Харесай

Грузинска мечта води на изборите с повече от 50% от гласовете

Ръководството на ръководещата в Грузия партия " Грузинска фантазия " поздрави последователите й по случай постигнатата победа в днешните парламентарни избори, незабавно откакто бяха оповестени резултати от екзитполове, съгласно които ръководещите печелят вота, съобщи ТАСС.

" Искам да отбележа особено, че за " Грузинска фантазия " като партия това е към този момент трета изборна победа ", посочи нейният водач Бидзина Иванишвили в послание към събралите се пред седалището на основния партиен офис в Тбилиси.

Симпатизантите на " Грузинска фантазия " бяха поздравени също от кмета на столицата Каха Каладзе и от ръководителя на Народното събрание Арчил Талаквадзе.

" Грузинска фантазия " води на изборите с 55 на 100 от гласовете. Това заяви телевизия " Имеди " въз основа на данни от екзитпол, сбъднат от американската компания " Пъблик ъпиниън стратеджис ".

Според данни от различен екзитпол - на английската компания " Сървейшън ", публикувани от телевизия " Рустави-2 ", " Грузинска фантазия " събира 52,26 %. А телевизия " Мтавари архи " заяви, че трети екзитпол сочи 41 на 100 от гласовете за ръководещата партия.

На второ място по данни от екзитполове е блокът " Единно национално придвижване - обединена съпротива " Сила в единството ", в който господства партията Единно национално придвижване на експрезидента Михаил Саакашвили. Самият той назовава този резултат " успех " за своя блок и се кани да образува коалиция с другите опозиционни партии, съобщи Ройтерс. " При това състояние наша съществена задача е да бъде основано държавно управление на националното единение ", сподели Саакашвили в излъчено от малките екрани изказване от Украйна, където живее.

Според допитванията, поръчани от " Имеди " и " Мтавари архи ", бариерата за влизане в Народното събрание е преодоляна от 8 партии и два блока, а " Рустави-2 " заяви, че съгласно нейния екзитпол в Народното събрание ще влязат 7 партии и два блока. Екзитпол на телевизия " Формула " обаче демонстрира 10 партии и два блока в новия парламент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР