Ръководството на ЦСКА публикува на официалния си сайт отворено писмо

...
Ръководството на ЦСКА публикува на официалния си сайт отворено писмо
Коментари Харесай

От ЦСКА към МВР за бомбите: Това беше акт на тероризъм

Ръководството на ЦСКА разгласява на формалния си уебсайт отворено писмо до министъра на вътрешните работи и до основния секретар на Министерство на вътрешните работи по отношение на вчерашното нахлуване с бомби над почитателите на клуба по време на дуела на " алените " против Черно море във Варна.

А ето и самото отворено писмо на ''армейския'' клуб:

До Министъра на вътрешните работи

До Главния секретар на Министерство на вътрешните работи

Уважаеми господа,

Настояваме пред Вас, които сте отпред на виновна институция като Министерство на вътрешните работи, да се задействат всички законови механизми и процедури по разкриването и подвеждането под отговорност на лицата, които в събота вечер на стадион „ Тича “ във Варна нападнаха с бомби армейската аудитория.

На полувремето на мача сред тимовете на Черно море и ЦСКА, от външната страна на стадиона към бранша с гостуващата аудитория полетяха самоделни бомби, които попаднаха измежду ''червените'' последователи. Някои от бомбите избухнаха в рискова непосредственост до нищо неподозиращи деца и техните родители, пристигнали да поддържат обичания си клуб. Всичко това сътвори суматоха и блъсканица и бе сериозна провокация и причина за още произшествия. За най-голямо благополучие и шанс на всички, до съдбовни случаи не се стигна, а дуелът приключи без ескалация на напрежението.

Призоваваме органите на Министерство на вътрешните работи да положат оптимални старания и открият причинителите на тази провокация, като те бъдат подведени под строга отговорност за незаконните си действия. Молим да бъде импортирана изясненост и детайлности пред нас и обществеността за хода на следствието. Има ли към този момент обвинени и арестувани лица и какви ограничения по отношение на тях са подхванати?

Ние като клуб считаме, че това беше самобитен акт на тероризъм от страна на причинителите. Осъзнат опит за нападение и убийство на български жители, предумишлено проведен и сбъднат, без всевъзможни угризения и угриженост за човешкия живот. Сериозно и съзнателно закононарушение, което можеше да бъде заплатено с цената на почтени потърпевши и жертви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР