Ръководството на ЦСКА публикува на официалния сайт на червените поздравителен

...
Ръководството на ЦСКА публикува на официалния сайт на червените поздравителен
Коментари Харесай

ЦСКА отбеляза 74 години от създаването си

Ръководството на ЦСКА разгласява на формалния уебсайт на " алените " приветствен адрес към всички последователи на отбора във връзка 74 години от основаването на клуба.

От основаването си през 1948 година, " армейците " печелят шампионската купа на България за рекордните 31 пъти, печелят 21 пъти Купата на България по футбол и доближават три пъти до полуфиналите в шампионата за Купата на европейските първенци (КЕШ), който е предходник на сегашната Шампионска лига.

Ето какво написаха от ЦСКА по случай празника:

" Скъпи армейци,

Днес ЦСКА чества 74-ата годишнина от основаването си. 74 години, в които свещените четири букви не стопират да палят сърцата ни, да ни карат да се радваме и да плачем, да чакаме с боязън всеки идващ мач, с насладата и разочарованието, които ни носят. Защото сме горди почитатели на ЦСКА! А любовта към ЦСКА е по-силна от всяка една компликация. И всеки изстрадан успех е по-сладък и по-ценен.

Историята на ЦСКА е цялостна с триумфи, само че последователите постоянно са били неразделно до клуба и при най-големите наслади, и в най-тежките моменти. Времето е отредило на нашия обичан тим постоянно да има водеща роля освен в българския спорт, само че и на интернационалната сцена. Редица велики състезатели, треньори и ръководители са оставили имената си със златни букви през миналите 74 години.

Но най-вече са имената на тези, които не стопират да поддържат любимците си - на стадиона, пред тв приемниците - от Айтос до Чикаго и от Козлодуй до Рио де Жанейро. Благодарение на нашите почитатели ЦСКА живее в целия свят и е не просто обществен феномен - това е откровена и чиста обич, която минава през граници и континенти!

От основаването си през 1948 година до в този момент нашият популярен клуб е обогатил витрините на клубния Музей на спортната популярност с рекордните 31 шампионски трофеи и 21 национални купи, гордеем се с 3 полуфинала в Европа и безчет незабравими футболни вечери, които са ни донесли моменти на наслада, горделивост и великолепие.

Вярваме, че още доста хубави мигове предстоят пред всички нас, които сме свързани с най-успешния български клуб. Честит рожден ден на нашата спортна обич!

Честит празник на всички последователи!

САМО ЦСКА! ", гласи приветствения адрес на " алените ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР