Ръководството на СДС има сериозни забележки по отношение управлението на

...
Ръководството на СДС има сериозни забележки по отношение управлението на
Коментари Харесай

Имаме забележки към управлението на ГЕРБ, но сме прагматици, обяви лидерът на СДС

Ръководството на Съюз на демократичните сили има съществени забележки по повод ръководството на ГЕРБ, на разсъждавайки прагматично си партнират с групировката на Бойко Борисов. Това се разбра от изявление за " Дарик радио " на водача на съюза Румен Христов.

Той изясни, че в България се гласоподава блоково - ляво-дясно и в случай, че десните обединения като " Демократична България ", ДСБ и други не могат да основат мощна опция на ръководството, с цел да не пристигна Българска социалистическа партия на власт прагматичният ход за последните избори е бил коалиция с ГЕРБ.

Както е известно ГЕРБ и Съюз на демократичните сили се явиха дружно както на евроизборите, по този начин и на локалния избор. Съюз на демократичните сили даже изпрати собствен евродепутат в Брюксел, слад като Александър Йорданов беше подложен в листата на избираемото шесто място.
След локалните Съюз на демократичните сили има 11 кмета и още толкоз ръководители на Общински препоръки.

" Работим за независимо явяване, само че сега, това което получаваме от социолозите не ни стига да прескочим бариерата, работим доста интензивно, само че в случай че към наближаващите парламентарни избори забележим, че поддръжката и гласовете които получаваме няма да са задоволителни, ние ще търсим наложително коалиция в дясно-център ", сподели още Румен Христов.

Той изясни, че към днешна дата в придвижването членуват 8000 души. " Една от огромните аргументи броят на хората, членуващи в партията да намалее по този начин фрапантно, е че Съюз на демократичните сили 1997-2001 година организира едни доста тежки и доста непопулярни, само че доста значими промени. Аз съм признателен на управлението на Съюз на демократичните сили от тези години, тъй като те мислеха визионерски. Те не мислеха тогава дали тези промени ще ни обезпечат мандат или не. За нас беше значимо да покрием критериите, които бяха наложени за приемане на България в НАТО, в Европейски Съюз ", добави Христов.

По-рано през седмицата Бойко Борисов беше почетен посетител на отбелязването на 30 години от основаването на Съюз на демократичните сили, като разгласи, че ГЕРБ е траяла всичко, стартирано от Съюз на демократичните сили в геостратегическата, националната и морална сфера.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР