Ръководството на руската армия се опитва да ме убие. Това

...
Ръководството на руската армия се опитва да ме убие. Това
Коментари Харесай

Евгений Пригожин: Има заговор за убийството ми!

" Ръководството на съветската войска се пробва да ме убие. " Това загатна шефът на частната военна компания (ЧВК) " Вагнер " Евгений Пригожин в едно от своите зачестили изявленията през последните седмици.

Въпреки че предприемачът не посочи имена, верятно става въпрос за съветския боен министър Сергей Шойгу и началника на съветската войска в Украйна Валерий Герасимов, с които той води открита вербална война месеци наред.

В изявлението си Пригожин твърди, че триумфите на " Вагнер " предизвикват  " злоба "  и поради това наемниците му са подлагани на " снаряден апетит ".

" Нашите дейности през днешния ден провокират злоба, тъй като нови офанзиви се афишират всеки ден и по-късно изчезват безследно. Знам за какво пропадат. Защото системата на ръководство би трябвало да бъде построена на ръка. А не от далечни инструкции. Затова тъй като имаме триумфи, а на други места триумфите не са такива, каквито им се иска да бъдат (...) Задачата е елементарна: " ЧВК " Вагнер " никога не трябва да завладява Бахмут ". Защото в Соледар към този момент сме се наситили, цялата страна поддържаше ЧВК " Вагнер ". Естествено, " снарядният апетит " е в основата, тъй че ЧВК " Вагнер " да не превземе Бахмут.

Но " готвачът на Путин " е убеден, че  " Вагнер " ще превземе Бахмут по този начин или другояче.

" Не тъй като Пригожин го желае. И не тъй като Пригожин има някакви такива, извинете - велики политически упоритости и безусловно би трябвало да превземе Бахмут, с цел да се промотира ".

" Каква е разликата? Бахмут, Угледар, Авдийвка или линията Сватове-Креминна. Без значение какво е то, да вземем нещо! Затова си мисля, че " снарядният апетит " е първата част от Марлезонския балет (идиом за привидни дейности за похищение на вниманието от значителното - бел. ред.). И не приказвам единствено за " снаряден апетит ", става дума за ампутиране на полетите със самолети, премахването на военните телефони, които не мога да употребявам да звъня на никого и никой не може да звъни на мен. Оставете ми телефона! " Пригожин даже приканва руските командири да сложат подслушвателно устройство.

" Слушайте какво приказвам, понякога ми се обаждайте и кажете: " Пригожин, ти си к*чка, върви на майната си! " и затворете. Поне това. Каква е изгодата да го отрязвате? ", пита Пригожин.

И тук си задава въпроса дали не се цели инцидентната му гибел: 

" Да не би повода да е, когато моят водач излетява във въздуха, да не може да предизвести системите за Противовъздушна отбрана да не ме смъкват, тъй като хвърча? Защо ги отрязахте? Детска градина! Не бъдете деца, войната е доста сериозна работа! Но не ни дават снаряди, с цел да не може да създадем нищо, с цел да сме като всички останали. А в случай че кажа: " Благодаря ви татковци създатели, благодаря за всичко ", какво е това? Сарказъм. Отново Пригожин със своя недодялан фасон тролва уважемите персони ".Гена
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР