Ръководството на Продължаваме промяната ще започне преговорите за съставяне на

...
Ръководството на Продължаваме промяната ще започне преговорите за съставяне на
Коментари Харесай

ПП започва преговори с БСП и ДБ още в събота

Ръководството на " Продължаваме промяната " ще стартира договарянията за сформиране на ново държавно управление с Българска социалистическа партия и " Демократична България " на 2 юли, събота.

Това заяви ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров пред Българска национална телевизия.

Преговорите ще се водят поотделно с партиите, като ще се стартира с по-голямата група - тази на Българска социалистическа партия.

" Българска социалистическа партия се връщат на масата на договарянията с ясната поддръжка за това държавно управление и с готовност за програмата до края на годината да бъдат включени и някои техни цели. Очевидно има доста добра база за продължение на диалозите и за намиране на единодушие ", разяснява той.

Едновременно с това ще се търси и спомагателна поддръжка, тъй че да се реализира минимумът за парламентарно болшинство от 121 гласа.

Гюров не изключи разбърквания в досегашния състав на държавното управление, от който въпреки всичко ще би трябвало да си тръгнат недоволните фрагменти от " ИТН ".

" Държим на 121 представители в пленарна зала, които да застанат доста ясно зад тази стратегия, да застанат доста ясно против крупните бизнес ползи, които се пробваха да прокарат през предходното държавно управление и които доведоха до неговото събаряне ", сподели на собствен ред претендентът за министър председател Асен Василев след приемането на мандата.

Членовете на Политическа партия са разговаряли с президента Румен Радев близо един час, като са разискали и изгонването на 70-те съветски дипломати и заканите от Елеонора Митрофанова да закрие цялото посолство.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР