Ръководството на партията не подкрепи президента, който БСП издигна, който

...
Ръководството на партията не подкрепи президента, който БСП издигна, който
Коментари Харесай

Шестима общински лидери на БСП искат оставката на Нинова с кърваво писмо

" Ръководството на партията не поддържа президента, който Българска социалистическа партия издигна, който е с най-голям рейтинг и олицеторява всички очаквания на българските жители за смяна. По този метод ние допуснахме българските жители да ни преглеждат не като опция и притежател на смяна, а като част от статуквото. " Това пишат в отворено писмо шест общински водачи на Българска социалистическа партия от благоевградския район.

Ето го и цялото отворено писмо:

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА Българска социалистическа партия

КОРНЕЛИЯ НИНОВА

ДО Народно събрание НА Българска социалистическа партия

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

И ЧЛЕНОВЕТЕ НА ОБлС Благоевград

О Т В О Р Е Н О П И С М О

От Общинските ръководители на Българска социалистическа партия Благоевград, Българска социалистическа партия Кресна,

Българска социалистическа партия Якоруда, Българска социалистическа партия Симитли, Българска социалистическа партия Банско, Българска социалистическа партия Петрич

Уважаема другарко Нинова,

Уважаеми членове на Народно събрание на Българска социалистическа партия ,

Уважаеми членове на ОблС- Благоевград

Чрез това отворено писмо към Вас желаеме още веднъж да изразим нашето безпокойствие и терзание, по отношение на протичащото се сега с Българската социалистическа партия.

На 4 април тази година Българската социалистическа партия претърпя най-тежкото си изборно проваляне в народен мащаб за всичките 30 години преход. Бидейки съществена опозиционна мощ в последните 7 години и единствена съпротива в последните 4, ние загубихме половин милион гласа и престанахме да бъдем една от двете водещи политически сили.

В последните месеци преди изборите Националният съвет на Българска социалистическа партия позволи серия от груби стратегически и политически неточности:

1. Вместо нужната след директния избор и конгреса консолидация в партията в името на успеха на изборите и смяната, националното управление продължи и задълбочи раздялите и опълчванията, както и безсмисленото почистване на вътрешнопартийни сметки.

2. Ръководството на партията не поддържа президента, който Българска социалистическа партия издигна, който е с най-голям рейтинг и олицеторява всички очаквания на българските жители за смяна. По този метод ние допуснахме българските жители да ни преглеждат не като опция и притежател на смяна, а като част от статуквото.

3. Националният съвет на Българска социалистическа партия наложи водачи на листи, съдружни сътрудници и цивилен квоти без разговор с локалните партийни структури и без да се преценява със обстановката в регионите, с настроенията, както на партийните членове и симпатизанти, по този начин и на колебаещите се гласоподаватели, чиято поддръжка трябваше да притеглим. На места листите бяха и пренаредени в нарушаване на всички правила и партийни обичаи и с демонстрирано цялостно неуважение към волята на локалните партийни структури.

Област Благоевград не прави изключение от тази неприятна статистика. Структурирането на регионалния съвет, избирането на Председател, изпратените „ инспекции “ в навечерието на изборите, безпардонното занемаряване на някои  общински структури и целенасоченото разединение, което докара до тяхното намаляване,подреждането на листата, лишаване  на пълномощни  и  целия ход на акцията.

Тези по-големи и редица други по-малки неточности в нашата предизборна работа ни доведоха до този скръбен резултат. Оценката, която ни дадоха българските жители, е извънредно тежка. Загубата изисква ясно и изрично вдишване на политическа отговорност. Ръководен орган на партията, когато конгресът не заседава е Националният съвет и по тази причина ние призоваваме, както ръководителят на партията,  целият Национален съвет, по този начин и ръководителя на  Областния съвет Благоевград да подадат оставка и да насрочат съвещание на 50-ия конгрес за избор на нови управителни органи на партията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР