Ръководството на партия МИР се срещна днес с ръководството на

...
Ръководството на партия МИР се срещна днес с ръководството на
Коментари Харесай

Партия МИР и Българска Газова Асоциация обсъдиха как България да излезе от газовата криза

Ръководството на партия МИР се срещна през днешния ден с управлението на Българска Газова Асоциация и разискаха незабавни ограничения, които би трябвало да се подхващат, с цел да може България бързо да излезе от газовата и енергийната рецесия.

На срещата участваха ръководителят на партия МИР Симеон Славчев, членът на НИС на партия МИР Димитър Илиев, проф. доктор Симеон Ананиев – лидер на листата за претенденти за народни представители на партия МИР за област Русе, специалист и икономически деятел в областта на превоза, учител по спедиция, статистика и ръководство на превоза във Висшето транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “, Пламен Павлов – ръководител на Българска Газова Асоциация и Ивайло Иванов, член на УС на Българска Газова Асоциация.
-->
„ Националният интерес на България е българските жители и бизнесът да имат газ на налични цени, с цел да може българите да могат да си платят сметките за ток и отопление, а българското произвеждане и бизнесът да работят дейно и да бъдат конкурентоспособни. Всички фабрики в страната употребяват природен газ като суровина, а най-големият потребител са торовите и стъкларските фабрики. Несигурните и скъпи доставки на газ също е проблем и за отглеждането на животни, тъй като и те употребяват природен газ, с цел да поддържат температурата в птицекомбинатите и в другите животновъдни обекти. И в случай че бързо и незабавно не се вземат ограничения България да получава сигурни и устойчиви доставки на газ на налични цени, обричаме българската стопанска система и българския народ “, това съобщи по време на срещата с управлението на Българска Газова Асоциация ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

Според него неотложно би трябвало да се разпише, разиска и одобри нова Енергийната тактика на Република България, която да бъде дълготрайна и визионерска и да бъде съобразена със сегашната геополитическа обстановка.

„ Крайно време е да спре политическото и геополитическото говорене и мислене по тематиката за газа. Крайно време е всички български политици и държавници да помислят първо за националния интерес на България, а той е както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект България да получава газ на допустимо най-изгодна цена за българските жители и бизнеса. За задачата България би трябвало да води енергийна дипломация с Газпром, с цел да се възобновят доставките на газ по в този момент настоящия с тях контракт и на ценовите нива, заложени в него. Успоредно с това е належащо да се подхващат и незабавни дейности за построяването на газов терминал във Варна, където да идват танкери с полутечен природен газ, които да влизат във към този момент построената инфраструктура и газова мрежа на територията на страната “, сподели още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той акцентира, че с цел да отбрани националния си интерес, България би трябвало да води уравновесена външна политика, което наложително минава през нормализирането на дипломатическите връзки с Руската Федерация.

„ Колкото повече източници на доставка има България, толкоз по-сигурна е диверсификацията и затова цената ще бъде по-конкурентна и добра за българските жители и бизнеса. И това би трябвало да бъде цел и приоритет на всяко българско държавно управление. Но замяната на един снабдител на газ с различен още повече на по-високи цени първо не е диверсификация и обрича българската стопанска система на банкрут, а българските жители на обедняване “, съобщи още ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР