Ръководството на областната дирекция проявява загриженост по отношение на абитуриентските

...
Ръководството на областната дирекция проявява загриженост по отношение на абитуриентските
Коментари Харесай

МВР с акция “Абитуриент“ по време на баловете

Ръководството на регионалната дирекция демонстрира угриженост във връзка с абитуриентските балове и заради тази причина от 21-ви до 31-ви май на територията на регионалната дирекция е издадена заповед за профилирана полицейска интервенция " Абитуриент ", която ще се организира във връзка с сигурността на придвижване по време на баловете. Това оповестиха на брифинг от МВР-Пловдив.

„ Целият разполагаем полицейски запас е зает с обезпечаването на безпроблемното протичане на баловете. Първоначално организирахме среща с управлението на образователните заведения, с цел да съберем нужната информация за местата, където те ще организират баловете. С районното ръководство по обучение също сме имали среща, както и с пожарна сигурност. Местата, на които ще се организират мероприятията са 5. Като водещи в защитата на тези всеобщи мероприятия надлежно са районните ръководства. Ние също ще даваме спомагателна помощ от отдел „ Пътна полиция” и от бранш СПС”, съобщи комисар Костов от отдел „ Охранителна полиция”.

Той моли по време на напредването до хотелите зрелостниците да не излизат от прозорците на леките коли, тъй като това е една сериозна причина за случай.

Полицията ще бъде безкомпромисна, като ще постанова санкции- За пасажерите тя ще бъде 20лева лв., а за лидера на автомобила ще е 50 лв.. Нарушенията ще бъдат документирани с камери.

Проведени са срещи с шефовете на охранителните компании, на които е обърнато съществено внимание на пропусквателния режим в заведенията за хранене, където ще се организират празненствата.

„ Още веднъж декларирам, че Областната дирекция е подхванала всички нужни ограничения, с цел да обезпечи едно обикновено протичане на абитуриентските балове”, приключи комисар Костов.

От петък вечерта до 8 ч. тази заран в границите на СПО " Абитуриент " са тествани 1382 МПС-та и са открити 444 нарушавания. 13 от случаите са шофиране след приложимост на алкохол или наркотични субстанции. Най-драстичен е случай от Стамболийски, където е хванат лидер с централизация 2.40 промила в кръвта.

" До 2 седмици завършва образованието на още 600 чиновници на ОДМВР, които ще изследват водачите за опиати и алкохол. Областната дирекция е получила нова техника за засичане на придвижването с превишена скорост. Апаратурата ще бъде оптимално натоварена, ще се трансформират местата за инспекции в града и региона, с цел да се реализиран превантивни резултати и да се понижи пътният травматизъм. Очаква се засилените инспекции да доведат до позитивен резултат ", сподели комисар Димитър Балев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР