Ръководството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ)

...
Ръководството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ)
Коментари Харесай

НХЛ променя дивизиите си заради COVID-19 ограниченията

Ръководството на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) и Съюзът на играчите реализираха съглашение по отношение на формата на идния сезон.

Според него, дивизиите на НХЛ ще бъдат изменени, като тази смяна ще бъде в действие единствено за един сезон. Промяната се постанова поради рестриктивните мерки в Съединени американски щати и Канада наложени около ковид пандемията и съответната неспособност за прекосяване на границата сред двете страни без прекарването на 14-дневна карантина. Именно поради това, седемте основани в Канада отбора (Ванкувър, Едмънтън, Калгари, Монреал, Отава, Торонто и Уинипег) ще се състезават в една дивизия, като всичките им 56 мача ще са посред им.

Останалите 24 тима, които са на територията на Съединените щати ще бъдат разграничени както следва.

Източна дивизия: Бостън, Бъфало, Вашингтон, Ню Джърси, Ню Йорк Айлъндърс, Ню Йорк Рейнджърс, Питсбърг и Филаделфия.

Централна дивизия: Далас, Детройт, Каролина, Кълъмбъс, Нашвил, Тампа Бей, Флорида и Чикаго.

Западна дивизия: Анахайм, Аризона, Вегас, Колорадо, Лос Анджелис, Минесота, Сан Хосе и Сейнт Луис.

Все още не е ясно дали американските отбори също ще играят дуели единствено в своите дивизии, или ще срещат и противници от другите две. Също по този начин не е известно дали всеки тим ще може да семейства в своите зали, или ще би трябвало да бъде изработен „ мини балон “ за всяка една дивизия. Вторият въпрос е по-голям за канадските сформира, защото държавните управления на обособените провинции за момента не са съгласни да разрешат пътуването, което може да наложи образуването на „ балон “ в някой град или преместването и на седемте тима на територията на Съединени американски щати. Това няма да невиждано, защото тимът от Мейджър лийг бейбол Торонто Блу Джейс игра всичките си домашен мачове през сезон 2020 в Бъфало, Ню Йорк, до момента в който Торонто Раптърс от Националната баскетболна асоциация ще стартира нови сезон в НБА в Тампа, Флорида.

НХЛ се цели новият сезон да започва на 13 януари, а подготвителните лагери 10 дни преди този момент.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР