Ръководството на Левски се възползва от последния ден на трансферния

...
Ръководството на Левски се възползва от последния ден на трансферния
Коментари Харесай

Казахстанският Меси: Прехвален нападател или истински талант?

Ръководството на Левски се възползва от последния ден на трансферния прозорец в България, подсилвайки се с нападател на Уфа. Става въпрос за Еркебулан Сейдахмет, който ще играе чартърен на " Герена " до края на календарната година. Играчът е едвам на 19 години, само че към този момент си е спечелил прозвището " Меси от Казахстан " и емблематичната фланелка на звездата на Барселона - №10.

По родните ни ширини обаче, младокът към момента е незнаен и занапред ще би трябвало да завоюва почитателите на " сините ". Именно поради това, ТОПСПОРТ ще запознае читателите си с историята на Еркош.
 Официално: Казахстанският Меси ще играе в Левски чартърен! Обновена
Официално: Казахстанският Меси ще играе в Левски чартърен!

Това оповестиха от Уфа

Еркебулан е роден на 4 февруари 2000 година в Тараз, Казахстан. Висок е 1.80 см и играе на поста нападател . Когато прави първите си стъпки във футбола обаче, още преди да навърши 10, треньорите вземат решение да го оставят под рамката, само че и до през днешния ден, младокът е безапелационен, че в никакъв случай не е имало вид да успее да направи професионална кариера на тази позиция.

" Спомням си една преживелица, когато бях на седем години . Играехме футбол с приятелите ми на двора и един от съседите видя скоростта ми и незабавно ме заведе в една от школите. Първоначално играех като вратар , само че бях уверен, че в никакъв случай няма да направя кариера на тази позиция ! ", споделя Еркош.

Сейдахмет се появява на футболната сцена през 2017 година , когато е на 17 години. Тогава взе участие на годишния шампионат в Русия " Валентин Гранаткин Мемориал ", когато е определен за нападател №1 . Преди него, с тази чест са удостоявани сегашни международни звезди като Дрис Мертенс и Кевин Де Бройне. Тогава той се разписва два пъти и прибавя три асистенции в шест мача за Казахстан . Веднага след края на конкуренцията, получава покана за проби в юношеския тим на Зенит . След сполучлива подготовка в Кипър с тима, следва присъединяване във Виареджо Къп, където пък се разписва четири пъти при успеха с 8:0 над Ню Йорк Атлетик . Въпреки положителните усещания, които оставя в треньорите на Зенит, клубът няма по какъв начин да подпише с него на оня стадий. Именно след този сполучлив интервал в кариерата му, получава и прякора " казахстанският Меси " . Представянето му даже е отразено в датските медии, които също го назовават по този начин.
 Снимка 409805
Източник:

Когато се прибира назад в Казахстан, започва сезона с локалния Тараз , където първоначално не получава особени шансове за изява и се появява едвам пъти като запаса в първите мачове. С течение на сезона обаче, съумява да извоюва мястото си в титулярния състав и незабавно се отблагодарява за това с дебютен гол против Иртиш (Павлодар) , когато прибавя и асистенция за победа с 2:0 . Медиите в страната са мощно впечатлени от младока и макар че не отбелязва повече попадения до края на сезона , доверието към него не спада.
 Еркебулан Сейдахмет: Искам да вкарам доста голове за Левски, ще играя и бранител, в случай че би трябвало
Новият в Левски: Искам да вкарам доста голове, ще играя и бранител, в случай че би трябвало

" За мен е чест да съм част от клуба "

В началото на 2018 година , съветският първокласен Уфа кани " Меси " на проби и преди публично управлението да реши да му предложи контракт, той взима присъединяване в две контроли, в които оставя мощно усещане в треньорския щаб, без значение, че не съумява да се разпише. Блесва с две асистенции при загубата с 2:3 от Слован Братислава. Бързо става прочут измежду новите си съотборници, откакто договорката към този момент е доказана, и те стартират да го назовават " Лео " . Шефовете му дават и емблематичния номер 10.
 Снимка 409813
Източник:

Дебютира с екипа на руснаците против Анжи, когато изиграва много значима роля в два от головете за победа с 3:2. Израстването му е очевидно и повиквателната за националния тим на Казахстан не закъснява. В първата си среща за мъжкия отбор отбелязва попадение и прибавя асист против Унгария . Има записани дуели и с юношеските обединения на страната си - до 17, до 19 и до 21 години.

Периодът му в Русия обаче не е толкоз прелестен, защото получава две тежки травми , които го вадят от терените за много дълъг интервал от време. Първата не му разрешава да играе цели 93 дни , до момента в който втората - 79 дни . Преди да подпише с Левски, Еркебулан се възвръща от претърпяна интервенция, защото получава фрактура на костта по време на подготовка преди мач с Латвия от Лигата на Нациите.
 Снимка 409806
Източник:

Днес геният ще направи първата си подготовка със " сините ", а занапред следва да разберем дали ще бъде включен в групата за неделния мач със Славия на националния стадион " Васил Левски ".

СТАТИСТИКА
ОТБОР МАЧОВЕ (ВСИЧКИ ТУРНИРИ) ГОЛОВЕ СЕЗОН Тараз 18 5 2016/17 Уфа 2 0 2017/18 Уфа 3 0 2018/19 Казахстан 6 2 2018-
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР