Ръководството на корпорация Facebook се е намесвало в работата на

...
Ръководството на корпорация Facebook се е намесвало в работата на
Коментари Харесай

Facebook е позволявал на политици да нарушават правилата за публикуване на новини

Ръководството на корпорация Фейсбук се е намесвало в работата на едноименната обществена мрежа, предоставяйки на политици привилегировано състояние при публикуването на постове, макар личните си правила. В своя обява вестник The Financial Times се базира на извадки от следствие на Фейсбук Papers, основано на показанията на Франсис Хоугън - някогашна служителка на компанията, предава БГНЕС.

Според изданието, управлението на Фейсбук се е намесвало в работата на обществената мрежа, позволявайки на американски политици и звезди от шоубизнеса да разгласяват без ограничавания, каквото пожелаят.

През юни порталът Verge заяви, че управлението на Фейсбук има намерение да промени метода към модернизиране на известията, откакто ограничи достъпа на някогашния американски президент Доналд Тръмп до обществената мрежа. Компанията съобщи, че ще анулира изключенията за политици.

През септември вестник The Wall Street Journal, откакто изследва няколко вътрешни документа на компанията, заяви, че системата за надзор на изявленията в обществената мрежа Фейсбук разрешава на някои консуматори с огромна публика да качват материали, които нарушават разпоредбите на общността. Такива изявления най-често остават незабелязани от модераторите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР