Ръководството на компанията "Фейсбук" наистина е обмисляло въвеждане на пълна

...
Ръководството на компанията "Фейсбук" наистина е обмисляло въвеждане на пълна
Коментари Харесай

"Фейсбук" е обмисляла пълна забрана на политическите реклами

Ръководството на компанията "Фейсбук " в действителност е обмисляло въвеждане на цялостна възбрана за политически реклами в най-голямата обществена мрежа в света. Това заяви нейният съосновател и максимален акционер Марк Зукърбърг. Според него по този начин е била предпазена свободата на потребителите да показват повече отзиви.

Политическите реклами не се покриват от стандартите за инспекция на обстоятелства, които "Фейсбук " ползва към друго наличие. Според Зукърбърг това не е и огромен източник на доходи, само че и той персонално считал, че би било неправилно софтуерна компания за цензурира обществени лица.

"Ройтерс " заяви за това преди година и посочи, че под 5% от приходите идват от политически реклами.Компанията е отхвърлила концепцията, тъй като продукторите мениджъри не желали да се лишат от доходи, а консултантите по политически въпроси изтъквали, че ветото би имало противоположен резултат - ще облагодетелства политиците на власт и богатите претенденти. Те ще продължат да имат средства за скъпите телевизионни и вестникарски реклами, до момента в който по-бедните и непознатите ще бъдат лишени от по-достъпната за тях платформа на обществената мрежа.

"Фейсбук " е обект на изключително внимание и рецензии през последните години за отношението си към разпространението на подправени вести и акции за дезинформация на Русия, които мнозина считат, че са довели до избирането на Доналд Тръмп за президент през 2016 година

Зукърбърг изясни през днешния ден пред студенти от университета "Джорджтаун " и за какво компанията не съумява да излезе на китайския пазар. "Исках услугите ни да са в Китай, тъй като имам вяра в свързването на целия свят и мислех, че можем да помогнем за основаване на едно по-отворено общество ", цитира думите му "Ройтерс ".

"Работих интензивно и дълго време по това, само че нито един път не стигнахме до съглашение за това какво се изисква отнас, с цел да работим там. Никога не ни позволиха ", добави той без да дава детайлности без да уточни какви условия и уверения желае, с цел да влезе "Фейсбук " на този голям пазар.

Зукърбърт в действителност постави завършек на тези старания през март 2019 година, когато разгласи, че компанията възнамерява да се насоми към по-голяма дискретност на връзките и даде обещание да не строи центрове за запазване и опериране с данни в страни, "които имат традиция в нарушаването на човешки права като персонално пространство или независимост на словото ". Днес той поименно уточни Китай.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР