Ръководството на Камарата на строителите в България (КСБ) проведе работна

...
Ръководството на Камарата на строителите в България (КСБ) проведе работна
Коментари Харесай

КСБ и Евророма“ обсъдиха проблемите в строителството

Ръководството на Камарата на строителите в България (КСБ) организира работна среща с управлението на Политическа партия " Евророма ".

Това оповестиха от професионалната организация.

По време на срещата ръководителят на Политическа партия " Евророма " Цветелин Кънчев изрази безпокойствие по отношение на засилващото се политическо говорене и неналичието на изясненост за бъдещото осъществяване на плановете в строителния бранш.

Дискутирани бяха опциите за съдействие в областта на квалификацията и преквалификацията, както и за сформирането на професионални паралелки за строителни експерти към избрани междинни учебни заведения.

" Основната претовареност на ромския етнос е в строителството и чистотата и всяка неустановеност за препитанието на хората може да докара до обществено напрежение ", безапелационен бе Кънчев. Председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев изрази разбирането на управлението на Камарата към изложените проблеми. Той осведоми за извършена среща на браншовите организации със служебния министър на районното развиване Виолета Комитова, както и че Камарата ще инициира поредност от срещи с АПИ, синдикатите и други професионални организации.

Инж. Терзиев уточни, че е от извънредно значимо значение за сектора, стопанската система на страната и обществената непоклатимост да продължат реализацията на строителните планове, регулярните заплащания, както и да бъдат стартирани в период обектите по към този момент извършените състезания. В срещата от страна на КСБ участваха и изп. шеф Валентин Николов, Христо Савев, член на УС на КСБ, Стефан Тотев, ръководител на секция " Високо строителство " към Камарата.

Политическа партия " Евророма " бе показана от ръководителя Цветелин Кънчев, Елена Герасимова, заместник-председател на младежката организация на " Евророма ", Росен Пешев - основен секретар, Данаил Георгиев и Мартин Мартинов - членове на Политическият съвет на Политическа партия " Евророма ".

Двете страни се споразумяха да работят в тясно съдействие, като още идната седмица следва работна среща за набелязване на съответни начинания. На срещата бяха разисквани настоящи тематики и проблеми в строителния отрасъл, както и неналичието на квалифицирани фрагменти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР