Ръководството на Има такъв народ е ревизирало първоначалното си намерение

...
Ръководството на Има такъв народ е ревизирало първоначалното си намерение
Коментари Харесай

ИТН представя проектокабинета си на партиите без ДПС и ГЕРБ

Ръководството на " ИТН " е ревизирало първичното си желание да показа проектокабинета си в пленарна зала преди самото гласоподаване. Затова представители на ПГ на партията на Трифонов са поканили във вторник следобяд в постройката на Народното събрание на диалози по състава на държавното управление си управленията на " Изправи се. БГ. Ние идваме!, на " Демократична България " и Българска социалистическа партия. Цена на срещите е и да показват с изключение на номинираните за министри, по този начин и структурата на бъдещия Министерски съвет. В писмо до медиите зам. ръководителят на Има Такъв Народ Тошо Йорданов декларира още, че " всичко би трябвало да е намерено и пред очите на обществеността ".

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов съобщи подготвеност дясното обединяване да взе участие в срещата, макар че от предходната седмица връзките му с Има Такъв Народ се обтегнаха, както и с ИБГНИ. Към момента не е ясно дали двете от така наречен протестни партии ще застанат зад номинирания за министър председател Пламен Николов и зад проектокабинета, поради разнопосочните мнения на техните представители.

" Когато получим цялостната информация за настройките, желанията, проектите, личен състав на кабинета, нашата коалиция ще вземе своето решение по какъв начин да се отнесем към оферти проектокабинет ", разяснява Иванов в понеделник пред кореспонденти. " Получихме доста малко писмо. Не знаем ще бъдат ли показани министрите, няма ли да бъдат показани ", добави той, като още веднъж акцентира, че Има Такъв Народ са мандатоносител и отговорността е напълно тяхна. " Ние сме доброжелателни, оставаме разполагаем ", сподели Иванов.

По мотив изказванията на Трифонов, че оферират свои хора за бъдещото държавно управление, Иванов още веднъж уточни, че " ние наши представители не излъчваме и не предлагаме ". " Предлагаме формула, тъй че държавното управление да бъде работещо
Обещахме смяна, тази смяна може да стане единствено от решителни хора, които са посочили своята увереност и подготвеност, те би трябвало да имат такава биография ", счита той.

" Ще се отнасяме с почитание към професионалната биография на всеки, който е препоръчан. Не става въпрос да даваме оценки, претендентите би трябвало да се употребяват с почитание. Което не значи, че ще бъдем безкритични от позиция на високите постове, за които са номинирани ", заключи Иванов.

От Демократична България, от ИБГНИ и от Българска социалистическа партия, обаче упорстват с Има Такъв Народ да бъде подписан някакъв документ - дали съглашение или решение по най-неотложните задания, с които би трябвало да стартира работа новият постоянен кабинет. Към момента партията на Трифонов не дава индикации да е съгласна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР