Ръководството на ГЕРБ във варненския район Владислав Варненчик подари учебна

...
Ръководството на ГЕРБ във варненския район Владислав Варненчик подари учебна
Коментари Харесай

ГЕРБ – Владиславово подари учебна дъска за неделното училище в Казашко

 Ръководството на ГЕРБ във варненския регион " Владислав Варненчик " подари образователна дъска за неделното учебно заведение в с. Казашко. Кметът на селото Гергана Петкова персонално организира занятията с децата и ги учи да пазят традициите и да ценят културата си, да почитат християнските празници.

Тя благодари за жеста на представителите на ГЕРБ – Владиславово, измежду които ръководителят на партийната конструкция и областен кмет Николай Костадинов и общинските съветници Марица Гърдева и Николай Георгиев. " Още в събота, когато организираме занятията си с децата, образователната дъска, с каквато до момента не разполагахме, ще бъде употребена по предопределение ", увери Гергана Петкова. Тя предложения гостите да прегледат новата облага на селото - Музея за история на Казашко, който персонално е подредила и който съхранява забавни истории за живота и бита на казашките заселници. Част от експозицията е и ъгъл с български носии, а за потребностите на неделното учебно заведение се употребява прилежащо помещение в Центъра на казашката просвета.

Гергана Петкова подари на кмета на регион " Владислав Варненчик " книгата " Казашко - минало, настояще и бъдеще ", която е издала в съавторство с Владимил Стоянов. Николай Костадинов я поздрави за всеотдайността, с която разпространява историята на селото и староверските традиции, и от името на районната организация на ГЕРБ насочи пожелания за здраве, триумф и светли коледни празници за всички поданици на Казашко.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР