Ръководството на ГЕРБ и Изпълнителната комисия на партията дадоха брифинг

...
Ръководството на ГЕРБ и Изпълнителната комисия на партията дадоха брифинг
Коментари Харесай

Извънредно! Мария Габриел удари по масата: Замразяваме преговорите с ПП-ДБ, всичко си има цена

Ръководството на ГЕРБ и Изпълнителната комисия на партията дадоха брифинг след съвещание, провело се в късния следобяд в събота.
Това се случва на фона на абсурда със записите от онлайн съвещанието на Националния съвет на „ Продължаваме промяната “ (ПП), изнесени от Радостин Василев. Въпреки че Лена Бориславова от Политическа партия увери, че чутото на записа няма да промени сделката за ротационен кабинет, появи се информация, че „ джентълменското съглашение “ сред ГЕРБ и Политическа партия за сформиране на ротационно държавно управление, по всяка възможност ще бъде разтурено.
На брифинга първо думата взе Мария Габриел.
„ Дълго мълчах. Слушах доста. Водих се само от разсъдъка и грижата за страната. Днес приказвах с акад. Денков “.
„ Замразяваме договарянията. Всичко си има граница! “, съобщи тя.
„ Моята е, че не мога да приема народна власт да се гради въз основата на неистина, разлюляване устоите на държавността и неспазване на фундаментални правила на републиката. Оставям настрани лъжите във връзка с личността ми, това не е казусът. Тук може да става дума за метод на ръководство, в прорез с всички европейски правила и практики ”, сподели тя Габриел.
„ Дори да има някакво подозрение, че България е заслон, България не е заслон. България е суверенна страна. Ние имаме европейски и атлантически сътрудници. И аз го оценявам “, съобщи Габриел.
„ Но решенията се вземат само в България. България не може да бъде фасада за нечисти намерения, жадност за власт “, добави тя.
„ Това ли е визията по какъв начин се вършат избори? Ако е това, българските жители не заслужават такова отношение “, сподели още Габриел.
„ Това е неприемливо. Въпрос е какво значи и „ ала-бала с президента “, попита тя.
„ Без ясни отговори и гаранции за съблюдаване на правилата аз не мога да вземам участие под каквато и да е форма. На мен в този момент ми е значимо да има изясненост във връзка с ненарушаването на закона, неполитизирането на държавния уред и службите, ясни гаранции за съблюдаване на пълномощията на институциите “, посочи номинираната за министър председател от ГЕРБ.
„ Докато няма отговори и гаранции за съблюдаване на тези правила, замразяваме тези договаряния “, безапелационна беше тя.
„ Този, по чието признание е правил „ ала-бала с президента “, в този момент ни плаши с президента. Има меко казано несъгласие “, съобщи Томислав Дончев.
„ Никакъв компромис не е да подкрепиш едно ръководство, което има за последна цел ремонт на републиката, в това няма нищо отговорно и нищо демократично “, акцентира той.
Габриел посочи, че на срещата с акад. Денков тя му е споделила също, че замразява договарянията.
„ На този стадий считам, че замразяването на договарянията изпраща доста явен сигнал да продължим да се водим от ползите на страните “, уточни тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР