Ръководството на Етър Велико Търново, заяви, че ще сезира Комисията

...
Ръководството на Етър Велико Търново, заяви, че ще сезира Комисията
Коментари Харесай

"Етър" подкрепи Мезу. Ще сезира БФС за проявата на расизъм

Ръководството на " Етър " Велико Търново, съобщи, че ще сезира Комисията за нравственос и феърплей към Българския футболен съюз след расисткия скандал по време на семейството от Първа футболна лига против " Славия ".

Футболистът на домакините Гаетан Миси Мезу написа в профила си във " Facebook ", че вратарят на " белите " Светослав Вуцов, наследник на известния треньор Велислав Вуцов, го е обидил на расистка основа, като посочи, че го е нарекъл " маймуна ". Габонецът твърди, че е уведомил основния арбитър Валентин Железов за обидата, само че реферът не е обърнал внимание на недоволството му.

На своя формален уебсайт от " Етър " обявиха, че ще окажат цялостна поддръжка на своя футболист. " Виолетовите " са безапелационни, че сходни пререкания и обиди на расистка основа са неприемливи.

Снимка: Lap.bg

:

" Футболен клуб „ Етър Велико Търново” застава напълно зад своя нападател Гаетан Миси Мезу в неговата битка против расизма и осъжда остро деянията на разисъм по футболните терени и отвън тях. Гаетан Миси Мезу твърди, че в края на първото полувреме е бил наименуван „ маймуна” от вратаря на „ Славия” Светослав Вуцов. Нашият нападател бе мощно засегнат и наскърбен и даже не искаше да излиза на терена за втората част на мача.

Недопустимо е сходни неща да се случват и управлението на „ Етър” осъжда остро проявата на вратаря на гостуващия тим! Припомняме, че Изпълнителният комитет на УЕФА от дълго време е приел стратегия за битка с расизма и дискриминирането и даже вкара процедура при прояви на разисъм мачовете да бъдат краткотрайно спирани, а в случай че те се повторят, дуелите да бъдат прекратявани.

„ Етър” ще сезира на следващия ден Комисията по нравственос и феърплей към Българския футболен съюз и ще я запознае в елементи със случая. Призоваваме способените органи да вземат навреме решение по случая и заявяваме, че и отсега нататък остро ще се противопоставяме на сходни прояви на дискриминация!

Само общите ни старания биха изкоренили деянията на расизъм и човеконенавист, които са неприемливи в човешките връзки "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР