Ръководството на Ботев (Враца) обяви официално днес, че първенството трябва

...
Ръководството на Ботев (Враца) обяви официално днес, че първенството трябва
Коментари Харесай

Ботев иска прекратяване на първенството

Ръководството на Ботев (Враца) разгласи публично през днешния ден, че шампионата би трябвало да бъде прекъснато при актуалното класиране. От клуба от Първа лига оповестиха това в декларация.

Ето какво написаха те:

" Вчера Професионалната футболна лига изиска нашето мнение по отношение на това, по какъв начин да продължи футболният ни шампионат. Преценихме, че е почтено по отношение на нашите футболисти, чиновници, сътрудници, последователи, както и към медиите, да публикуваме мнението на клуба обществено. Текстът по-долу е еднакъв с този, който изпратихме и до ръководителите на българския футбол.

Нашата позиция е, че възможната дата за възобновяване на шампионата би трябвало да бъде най-малко 3 седмици откакто тимовете възобновят пълноценна подготовка. За нас  датата 1 май 2020 е нереалистично оптимистична!

Вариантът с доиграване на два кръга в края на май е вероятен и рационален, с цел да се приключи шампионатът. Но да се почива 3 месеца, по-късно да се води 3 седмици подготовка за изиграването на единствено две срещи звучи безогледно.

В този ред на мисли по какъв начин ще се действа с договорите на футболистите, които ще изтекат преди края на снадки шампионат?

На всички е ясно, че  няма по какъв начин да изиграем по 12-15 мача до края на юни , тъй че сигурно актуалният шампионат няма да се извърши по планувания от всички ни метод. Никой не е виновен за създалата се обстановка. Ще бъдат наранени клубове, футболисти, личен състав, спонсори, медии и не на последно място почитателите.

Удължаването на сезона през юни, а в този момент научаваме и за договаряния за мачове през юли,  ще докара до непланирани за нас разходи  и ще усложни финансовото положение на доста клубове.

За нас най-мъдрото и лишено от непотребни страсти решение е  състезание да бъде прекъснато при актуалното класиране . Следващият сезон да имаме група от 16 отбора и 30 мача на тим, което ще даде опция при утежняване на обстановката с ковид идният сезон да започва даже във втората част на август. Така тимовете ще имат време и запас да възнамеряват тактика и подготовка за идващия шампионат.

Доиграването на сезона без аудитория на стадионите е недопустимо за нас!

Спонсори и рекламодатели във всички спортове към този момент изпитват компликации. С оглед социално-икономическите прогнози сезон 2020/2021 ще бъде сложен за всички ни. Колкото по-предсказуеми и навременни са решенията Ви през днешния ден, толкоз по-подготвени ще срещнем утрешните провокации.

Вече няколко пъти декларирахме нашата позиция. Ботев (Враца) няма терзания от нито един противник на терена. Искаме всичко да се взема решение с футболни причини. Но обстановката през днешния ден не го разрешава.  В момента най-важният мач не е нито на терена, нито на трибуните.  Да създадем нужното, с цел да останат здрави всички хора, свързани с играта!

Кой би поел отговорност за тяхното здраве при едно преждевременно възобновяване на шампионата?

Предлагаме от първия вероятен ден след края на изключителното състояние националите ни състезатели да бъдат събрани и да стартират подготовка за извънредно значимите квалификации през юни! ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР