Ръководството на Bombardier приветства промяната и се надява на повече

...
Ръководството на Bombardier приветства промяната и се надява на повече
Коментари Харесай

Airbus поема контрола над самолетната програма CSeries на Bombardier от 1 юли

Ръководството на Bombardier приветства смяната и се надява на повече поръчки за самолети след приключването на договорката.

Още по тематиката
Дефицитът на водачи заплашва самолетните компании

През идващите 20 години ще има потребност от 637 хиляди нови летци, като за същото време трафикът ще се удвои
7 юни 2018
Dubai Aerospace поръчва 400 самолета от Airbus и Boeing

Лизинговата компания ще вложи в покупко-продажбите 40 милиарда $ поради възходящия интерес към въздушния превоз
21 май 2018
Световната комерсиална организация взе соломоновско решение в разногласието сред Airbus и Boeing

Изходът от дългата борба сред двете компании удовлетворява всички страни
16 май 2018
Boeing възнамерява да купи бразилския авиопроизводител Embraer

Правителството в Бразилия, което е мажоритарен притежател в Embraer, разгласи, че няма да поддържа сходна договорка
22 дек 2017 Европейският производител на самолети Airbus ще завърши договорката за придобиване на мажоритарен дял в програмата за произвеждане и търговия на самолети CSeries на канадската компания Bombardier на 1 юли, оповестиха от двете компании. Очаква се Airbus да стартира осъществяването на огромна тактика за стесняване на разноските и възстановяване на финансовите резултати на програмата, оповестява Reuters.

Сред главните цели е увеличението на поръчките

През октомври 2017 година Bombardier подписа съглашение с Airbus за продажбата на 50.1% в самолетната ѝ стратегия CSeries, защото бизнесът ѝ изпитваше компликации, продажбите бяха ниски и продукцията беше слаба. Важно е да се означи, че договорката не беше в обичайния ѝ тип, защото европейският производител не заплати нищо на канадската група.

След приключването на договорката Airbus ще може да предлага на самолетни компании самолети от CSeries, които ще се търгуват на по-ниска цена, защото европейският производител ще употребява елементи от своята продукция за сглобяването на машините. Освен това екипът от поделението по продажби в Airbus ще стартира специфични акции за показване на машините на няколко огромни авиопревозвача, измежду които мексиканската Grupo AeroMexico и Ethiopian Airlines.

Надеждите на Bombardier

Изпълнителният шеф на Bombardier Алейн Беламеър чака сполучливото завършване на договорката. Той планува, че продажбите на самолети от програмата ще се усилят, до момента в който разноските ще се свият с помощта на престижа и богатия опит на Airbus с доставчиците. Всички условия на регулаторите са изпълнени, означават от двете страни.

Bombardier към този момент ще има 30.1% в самолетната стратегия, до момента в който делът на финансовата компания Investissement Quebec ще е 19%. Местните управляващи на канадската провинция Квебек получиха 49% в CSeries посредством Investissement Quebec за 1 милиарда $ през 2015 година

Споразумението беше обществено оповестено предходната година, до момента в който канадската компания беше изправена пред редица компликации, в това число и търговски спор с aмериканския производител на самолети Boeing. През март тази година управлението на Boeing осведоми, че няма да се изправи пред Търговската комисия в Съединени американски щати. Това постави завършек на разногласието и заради това Bombardier ще може да продава самолети от програмата CSeries на пазара в Съединени американски щати, без да е задължена да заплаща санкции. От своя страна Boeing води договаряния за пазаруването на бразилския съперник Embraer.

Цената на акциите на Airbus се намали с 1% в петък на борсата в Париж, като пазарната стойност на самолетния производител доближи 77 милиарда евро (91 милиарда долара). За самолетната стратегия CSeries
Bombardier стартира програмата през 2008 година, като влага над 6 милиарда $ за нейното основаване. Финансирането спомогна за сглобяването на актуализирани модели с по-ефективни мотори, по-големи прозорци и по-широки междинни седалки. Самолетите от продукцията са оборудвани с сред 108 и 160 пътнически места, което е повече от междинния брой в другите машини на Bombardier. AIRP Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР