Ръководството на Барселона със сигурност ще уволни старши треньора Кике

...
Ръководството на Барселона със сигурност ще уволни старши треньора Кике
Коментари Харесай

Барса уволнява Сетиен, фаворит за поста е Почетино

Ръководството на Барселона сигурно ще уволни старши треньора Кике Сетиен след позорната загуба от Байерн (Мюнхен) с 2:8, твърди известният публицист Фабрицио Романо. Преди този мач бъдещето на експерта отпред на клуба беше неразбираемо, само че неуспехът в Шампионската лига дефинитивно е решил ориста на Сетиен.

Джанлука Ди Марцио добавя, че 61-годишният ментор няма да е единственият потърпевш от предстоящата чистка в клуба. Изпълнителният шеф Оскар Грау и спортният началник Ерик Абидал също ще разделят с постовете си. Президентът Джосеп Бартомеу обаче не счита да подава оставка.

[] | Bartomeu won't resign but Quique Setién Eric Abidal and Oscar Grau will be sacked

Barto and his team is like chameleon
— BarçaTimes (@BarcaTimes) Няколко каталунски издания оповестиха, че любимец за нов треньор на Барса е Маурисио Почетино. По неговото привличане се работи от няколко седмици, а преди броени дни аржентинецът е бил на вечеря с Бартомеу. Споменава се и името на Чави Ернандес, само че доста по-вероятно е на " Камп Ноу " да гласоподават доверие на Почетино, който е свободен, откогато напусна Тотнъм през предходната година.

Бившият управител на " шпорите " има два интервала като футболист на Еспаньол, а също така водеше отбора сред 2009 и 2012 година. Той неведнъж е заявявал, че поради привързаността си към " папагалчетата " в никакъв случай не би застанал отпред на Барса, само че очевидно към този момент е трансформирал мнението си.

Bartomeu had dinner with Pochettino in Barcelona this week. [cadena ser]
— barcacentre (@barcacentre) Колкото до Сетиен, той пое Барселона през януари тази година, наследявайки Ернесто Валверде. " Лос кулес " обаче приключиха сезона без трофей. Те бяха изпреварени от Реал Мадрид в Ла Лига, отпаднаха от Атлетик Билбао за Купата на краля, а нощес Байерн ги изхвърли от Шампионската лига.

Cadena COPE пък прогнизира, че след следващия неуспех в ШЛ Лионел Меси няма да възобнови контракта си с Барса и ще си тръгне след края на сегашния сезон. Шампионска Лига 1/4 кръг, петък 14 август  Барселона 2:8краен резулат  Байерн Мюнхен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР