Ръководството на БАН обвини директора на Института по метеорология и

...
Ръководството на БАН обвини директора на Института по метеорология и
Коментари Харесай

БАН отправи жестоко обвинение към директора на НИМХ

Ръководството на Българска академия на науките упрекна шефа на Института по метеорология и хидрология Христомир Брънзов, че манипулира публичното мнение. Повод беше вчерашното изявление на Брънзов, че обществените средства се разпределят от Академията първо за научна активност и чак по-късно за оперативни действия.
" От в допълнение отпуснатите от Министерсския съвет 15 милиона лв., към 9 милиона лв. бяха разпределени за насърчаване и отчасти покриване на разноските за научни проучвания. Твърдението, че тези средства са единствено за фундаментална просвета, не дава отговор на истината ", се споделя в позицията.
" Около 5 млн лева от тази сума бяха отделени за стимулиране на висококачествена публикационна и патентна активност ", показаха още от Академията.
" Около 2 милиона лв. бяха разпределени въз основа на отзвука, който проучванията имат в международната литература, което още веднъж се отнася както за фундаментални, по този начин и за приложни проучвания ", пишат от Българска академия на науките. С към 1 милион лв. се подтикват договорни разработки, най-вече свързани с приложна активност.
В бюджета на Академията за тази година за оперативна активност предпочитано са отделени над 2 милиона лв., а за възнаграждение на членски импорт в Световната метеорологична организация - над 3 милиона лв., оповестява БНР.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР