Ръководството на Българския спортен тотализатор е изцяло сменено, обяви пред

...
Ръководството на Българския спортен тотализатор е изцяло сменено, обяви пред
Коментари Харесай

Тотото с изцяло ново ръководство, Христо Йовов и Гошо Гинчев са вътре

Ръководството на Българския състезателен тотализатор е напълно заменено, разгласи пред публицисти в Народното събрание финансовият министър Владислав Горанов.
Макар че рокадата бе обявена от Горанов, тотализаторът по закон е отговорност на спортното министерство и промяната е станала със заповед на министър Красен Кралев.
" Доколкото ми е известно, има двама членове на управителния съвет, които в предишното са известни като сполучливи футболисти. Има двама специалисти от Министерство на финансите - шефът на дирекция " Данъчна политика " Людмила Петкова и шеф на отдел в дирекция " Данъчна политика ". За шеф на сдружението е препоръчан върховен специалист от " Информационно обслужване ", сподели Горанов.
По-късно стана ясно, че новият изпълнителен шеф се споделя Любомир Стефанов Петров. Досега той е оглавявал дирекцията за търгове и процедури в " Информационно обслужване ", а преди този момент е работил в " Телелинк ".
Освен Людмила Петкова от МФ в управата на тотото влиза и Валентин Точев от същата данъчна дирекция. Единият от спортистите в новата администрация е някогашният футболист от " Левски " Христо Йовов, който бе претендент на ГЕРБ за кмет на Своге. Другият е Гошо Гинчев.
На въпрос кое е наложило тази промяна, министър Горанов посочи, че преценката на министъра на спорта е, че е нужна нова свежа управническа мощност.
Рокадата бе предстояща след въвеждането на държавен монопол върху лотарийните игри с промени в Закона за хазарта и закриването на частните лотарии.
Доегашният шеф на тотализатора Дамян Дамянов даде единствено едно изявление след измененията, от което стана ясно, че новата обстановка е непредвидена за тотализатора и занапред той ще избистря тактиката си.
Занапред тотото ще може да продава лотарийни билети единствено в свои или наети пунктове, особено обозначени за задачата и работещи с личен състав на БСТ. От думите на Дамян Дамянов стана ясно, че няма по какъв начин държавният тотализатор да развие лотарийните игри до мащабите на частните компании, само че не е ясно дали новото управление няма да си сложи по-амбициозни цели.
Все още не са подписани контракти за ръководство с новите началници на тотото и те не са вписани в Търговския указател.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР