Ръководството на Българския спортен тотализатор (БСТ) е сменено, обяви министърът

...
Ръководството на Българския спортен тотализатор (БСТ) е сменено, обяви министърът
Коментари Харесай

Ръководството на тотото е сменено, двама бивши футболисти са "свежата управленска мощ"

Ръководството на Българския състезателен тотализатор (БСТ) е заменено, разгласи министърът на финансите Владислав Горанов. Това е станало със заповед на министъра на спорта Красен Кралев, като следва сключването на договорите за ръководство с новото управление и регистриране.

В новия директорски съвет влизат двама някогашни футболисти, единият от които е Христо Йовов, сподели Горанов. За някогашния футболист на " Левски " и " Литекс " се твърди, че е доста непосредствен до министър-председателя Бойко Борисов.

" Доколкото ми е известно има двама членове на Управителния съвет, които в предишното са известни като сполучливи футболисти. Има двама специалисти от Министерство на финансите: шеф на дирекция " Данъчна политика " Людмила Петкова и шеф на отдел в дирекция " Данъчна политика ". За шеф на сдружението е препоръчан върховен специалист от " Информационно обслужване ", сподели Горанов в отговори на въпроси на публицисти.

 Христо Йовов (вляво) влиза като член на управителния съвет
© LAP.BG

Христо Йовов (вляво) влиза като член на управителния съвет

На въпрос кое е наложило тази промяна, министърът на финансите посочи, че преценката е на Кралев. " Ако погледнем резултатите до момента и провокациите пред спортния тотализатор в бъдеще за организирането на лотарии, преценката на министъра на спорта, съгласувана с мен, е че е нужна нова, свежа управническа мощност ", добави Горанов.

Досега отпред на тотото беше Дамян Дамянов. Преди дни той съобщи, че в последните години БСТ е бил пред злополука поради частните компании.

От министерството на спорта оповестиха, че следва да разгласят измененията, а Йовов и Дамянов не бяха открити за коментар по тематиката.

Очаквайте детайлности!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР