Ръководството на американският авиационен лидер Boeing не очаква катастрофиралият модел

...
Ръководството на американският авиационен лидер Boeing не очаква катастрофиралият модел
Коментари Харесай

Boeing 737 Max няма да се върне в небето поне до средата на годината

Ръководството на американският авиационен водач Boeing не чака авариралият модел 737 Max да получи позволение да лети още веднъж преди средата на годината. Това са оповестили от компанията, представени от CNN Business.

" Информираме нашите клиенти и снабдители, че съгласно последните калкулации приземеният 737 Max ще бъде върнат в употреба в средата на 2020 година ", се споделя в мнението на производителя.

Моделът беше спрян от придвижване през март предходната година след две съдбовни произшествия, лишили живота на 346 души.

Последните вести са сериозен риск за Boeing. Забавянето на връщането на самолетите в небето ще усилят разноските за компанията при оправянето ѝ с рецесията.

Междувременно през седмицата стана ясно още, че американският производител води диалози с разнообразни банки за отпущането на финансиране в размер на 10 милиарда.

Според информация на CNBC от компанията към този момент са съумели да договорят заем в размер на най-малко 6 милиарда $ и следва да търси в допълнение финансиране.

Успоредно с това от Boeing потвърдиха, че краткотрайно са спрели производството на 737 Max в базата си в щата Вашингтон. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР