Ръководството на американската Мейджър-лига обяви днес, че отлага мача на

Ръководството на американската Мейджър-лига обяви днес, че отлага мача на ...

Първият мач на Нешвил в турнира MLS is back е отложен заради пет положителни проби за COVID-19.

Ръководството на американската Мейджър-лига обяви днес, че отлага мача на Нешвил от турнира MLS is Back във Флорида, тъй като петима играчи на тима са дали положителна проба за COVID-19. Тази новина може да ускори изваждането на отбора от турнира, след като един тим вече беше върнат от съображения за сигурност и това е ФК Далас. В отбора от щата Тексас има 10 положителни проби на играчи и хора от щаба.

Тимът на Нешвил пристигна на 3-и юли и на комплекса Дисни трябваше да стартира утре срещу Чикаго Файър. От МЛС заявиха, че двама футболисти са дали положителния резултат през уикенда, а други трима късно в понеделник. MLS съобщи за нови пет случая на COVID-19
"В условията на пандемията и опасността от разпространение на вируса, МЛС си запазва правото да извади отбора на Нешвил от турнира, ако допълнителните тестове дадат още положителни проби, се казва в становището на лигата.

Резултатите от тестовете на още пет клуба, които пристигнаха в понеделник в Орландо, ще бъдат обявени по-късно днес или утре сутринта. МЛС също така обяви, че насроченият за 10-и юли мач между ФК Торонто и ДС Юнайтед ще се състои на 12-и, тъй като канадците са закъснели.

Източник: sportal.bg