Ръководството на американската компания Twitter определя указа на американския президент

...
Ръководството на американската компания Twitter определя указа на американския президент
Коментари Харесай

Twitter срещу Тръмп: Президентът застрашава свободата на словото и демократичните ценности

Ръководството на американската компания Twitter дефинира указа на американския президент Доналд Тръмп за консервативен и политизиран, се оповестява в изказване на формалната страница на компанията.

" Този ​​указ отразява консервативен и политизиран метод към съответното законодателство ", се споделя в изказването.

Ръководството на Twitter акцентира, че " Раздел 230 от Закона за връзката (Етика) пази американските нововъведения и независимост на словото и се основава на демократичните полезности ".

" Опитите за едностранно нарушаване заплашват бъдещето на онлайн речта и свободата в Интернет ", добавя компанията.

Според Тръмп, " изпълнителният декрет е предопределен да сътвори нов правилник, учреден на раздел 230 от закона за връзките. Социалните мрежи, участващи в цензура или политически дейности, към този момент няма да бъдат предпазени да носят отговорност. Това е огромно решение. "

Той разпореди на Федералната комисия по търговия да следи за спазването на възбраната за присъединяване във всевъзможни " лъжливи или нездравословни търговски действия ".

СиЕнЕн разяснява, че Тръмп към този момент бе упрекнат, че употребява президентската власт, с цел да повлияе на изборите. Вече е ясно, че оправдателната му присъда в процеса на Сената единствено го предизвиква да употребява този орган, с цел да обслужва персоналните си прищявки по метод, който става по-ясно изразен, колкото по-дълго е президент.

Отношението на Тръмп, залегнало в политически и юридически казус от оправдателната присъда от ръководения от републиканците Сенат, слага под подозрение цялата визия за надзора от Конгреса.

Указът на президента ще провокира развълнуван спор за свободата на словото в интернет, който по всяка възможност няма да докара до нищо. Този изфабрикуван спор разсейва медиите и съвсем несъмнено ще бъде дейно, написа " Гардиън ".

Би било в полза на всички и на Twitter, в случай че му дръпне щепсела в този спор, да блокира Тръмп за многократни и груби нарушавания на разпоредбите и ни помогне да се съсредоточим върху това, което е по-важно:

Повече от 100 000 души в Съединените щати са починали от Covid-19, повече от която и да е друга нация в света. Цифрата евентуално е дефицит.

Повече от 1,7 милиона души в Съединени американски щати са имали доказани случаи на Covid-19, повече от всеки различен народ в света. Цифрата съвсем несъмнено е и понижена.

Американското федерално държавно управление изцяло се провали с създаването на тестванията за ковид при започване на пандемията и продължава да изостава в обезпечаването на съответни проби за своето население.

Преди пандемията над 38 милиона американци живееха в беднотия.

Повече от 40 милиона американци подадоха молба за безработица през последните 10 седмици.

Преди пандемията 11,2 милиона деца в Съединени американски щати живееха в неустановеност за храна в семейството.

Експертите плануват, че безработицата, обвързвана с пандемията, може да усили броя на децата, изпитващи неустановеност за храна, от 12,4 милиона до 18 милиона, или едно на всеки четири деца.

Коефициентът на смъртност на Covid-19 за афроамериканци е повече от два пъти по-висок от % за белите, латиноамериканците и азиатците.

Повече от 60 000 здравни служащи в Съединени американски щати са инфектирани с ковид, а близо 300 са умряли.

Американските лечебни заведения освободиха 1,4 милиона здравни служащи през април.

Няма федерален проект за справяне с нито едно от тези неща.

Смъртните случаи нарастват. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР