Ръководството на американската компания Facebook смята, че има координиран опит

...
Ръководството на американската компания Facebook смята, че има координиран опит
Коментари Харесай

Facebook: Представя се изкривена картина на нашата компания

Ръководството на американската компания Фейсбук счита, че има съгласуван опит за оклеветяването ѝ. Това съобщи през вчерашния ден основният изпълнителен шеф на компанията Марк Зукърбърг.

Според Зукърбърг " огромните организации би трябвало да бъдат подложени на надзор ". " Добронамерената рецензия ни оказва помощ да се подобряваме. Но съгласно мен това, което виждаме в този момент, е координирано изпитание за селективно потребление на изтекли документи, с цел да се показа изкривена картина за нашата компания ", сподели той.

Компаниите не трябва да вземат сами всички решения за медийната си политика, а по някои въпроси би трябвало да се ползва държавно контролиране “, сподели още Зукърбърг.
 Марк Зукърбърг продаде акции на Фейсбук за 269 милиона $ Марк Зукърбърг продаде акции на Фейсбук за 269 милиона $
Съоснователят и изпълнителен шеф на Фейсбук е продал 1.6 милиона акции на компанията на стойност 296 милиона $ през август....

" Когато вземаме решения, би трябвало да балансираме сред понятията за обществена правдивост, като независимост на словото и понижаване на злонамереното наличие, или сред използването на криптиране за отбрана на персоналния живот и подпомагането на правоприлагащите органи. Не става въпрос най-вече за пари, а за балансиране на комплицирани обществени полезности. Неведнъж съм упорствал за регулация, която да внесе изясненост, тъй като не считам, че фирмите би трябвало да взимат доста от тези решения сами ", написа той.

По-рано в понеделник редица международни медии разгласиха нова поредност от следствия за проблемите на Фейсбук. 17 американски медии са взели участие в съставянето на " Досиетата Фейсбук ". Журналистите работят дружно, като изследват хиляди страници вътрешни документи на компанията, които са били владеене на някогашния ѝ чиновник Франсис Хоугън. Въз основа на своите констатации те настояват, че управлението на Фейсбук в собствен личен интерес е нарушило правилата на свободата на словото и равенството и е показало предубеждения по отношение на избрани групи консуматори въз основа на техния език, географска принадлежност или политически статус.

Борба със злонамерено наличие

Зукърбърг счита, че инструментите, които компанията е създала за битка със зловредното наличие, са най-хубавите в сектора. Той съобщи, че управлението на Фейсбук е вложило повече от 5 милиарда $ през 2021 година, с цел да обезпечи сигурността на потребителите на обществената мрежа. Според него Фейсбук поддържа бистрота, като разгласява тримесечни отчети за напъните си да се оправи с нарушителите в обществената мрежа, а надзорният съвет, основан през 2020 година, се е трансформирал в " модел за самоконтрол " за компанията. " В резултат на това съм уверен, че нашите системи за битка със зловредното наличие са водещи в промишлеността ", уточни Зукърбърг.

Инвестиране във виртуална действителност
 Марк Зукърбърг разгласи огромни промени в обществените мрежи Марк Зукърбърг разгласи огромни промени в обществените мрежи
Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг разгласи редица промени в някои от най-популярните интернет приложения в света, написа BBC. Те визира...

Фейсбук възнамерява да влага десетки милиарди долари във виртуалната действителност през идващите няколко години, съобщи Зукърбърг.

" За да покажем смисъла на този факт за нашата компания, разгласяваме смяна във финансовите си доклади. От идващото тримесечие ще стартираме да оповестяваме финансовите данни на Фейсбук Reality Labs настрана от тези на другите ни приложения ", сподели Зукърбърг. " Това ще даде на вложителите спомагателна информация за вложенията, които вършим в региона на добавената и виртуалната действителност. През 2021 година чакаме това да докара до спад на общата оперативна облага с към 10 милиарда $, като вложенията ще нарастват всяка година през идващите няколко години ", съобщи основният изпълнителен шеф на компанията.

Ориентация към младежите

Според Зукърбърг Фейсбук би трябвало още веднъж да концентрира растежа си върху, вместо да се пробва да притегли допустимо най-голяма публика. Той съобщи, че една от задачите на компанията е да трансформира всички свои приложения, измежду които и обществената мрежа Instagram и Whatsapp, " в по-добри услуги за младежите, които са на възраст от 18 до 29 години ".

Ръководителят на Фейсбук означи, че през последните 10 години, заради големия растеж на известността на платформите, компанията " се е фокусирала върху обслужването на всички, услугите ни са основани по този начин, че да бъдат по-добри за максимален брой хора, в сравнение с за младежите ". През това време конкуренцията е станала доста по-силна, " изключително с възходящата известност на приложението iMessage на Apple и неотдавнашния напредък на видеоуслугата TikTok ", която Зукърбърг дефинира като най-силния съперник на компанията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР