Ръководството на “Левски” излезе с декларация, която се явява и

...
Ръководството на “Левски” излезе с декларация, която се явява и
Коментари Харесай

Дербито “Левски” – ЦСКА се пренася в съда?

Ръководството на “Левски” излезе с декларация, която се явява и отговор на тази на ЦСКА за травмата на Фернандо Каранга в дербито за купата на България (2:2). В известието на “сините”, поместено на клубния уебсайт, шефовете на клуба признават, че са подготвени да влязат в съда в търсене на истината за повода за контузията на бразилския нападател.

“Левскари и последователи на футбола,

От новините през вчерашния ден разбрахме, че играчът на “цска-софия” Фернандо Каранга е с открита контузия на коляното. Тази вест беше съпроводена с обществена декларация на неговия клуб. Поради характера и наличието на тази декларация, ПФК Левски е длъжен да отговори.

Ръководството на клуба пожелава на Фернандо Каранга бързо и цялостно възобновяване. Използваме опцията да предадем и персоналните пожелания на Хали Тиам за скорошно възобновяване.

Препоръчваме на управлението на “цска-софия” да включи в обсега на оповестените спомагателни медицински съвещания за положението на Фернандо Каранга и оценка на решението на медицинския щаб на техния клуб при подозрения за тежка травма да върне в игра въпросния играч. Надяваме се, че ще има справедлива здравна информация по отношение на това в каква степен настоящото положение на техния играч се дължи на конфликта с Хали Тиам и настрана от спомагателните минути в игра на състезателя и дейностите, които той е направил в тези минути.

Скандално е обвиняването, че нашият клуб е възнамерявал умишлена травма. Това е долнопробна неистина. В момента ПФК Левски прави правна консултация с желанието да даде късмет на “цска-софия” да потвърди изказванията си по правосъден път. Неприемливо е управлението на “цска-софия” да търси пояснение за постигнатите от техния клуб резултати с неистини по адрес на нашия клуб. Именно подобен звук и вид държание пораждат експанзия, която виждаме да се демонстрира от време на време по стадионите. И може би неслучайно в днешно изявление Аспарух Никодимов се обърна с расистки израз към нашия играч, наричайки го „ канибал “.

В духа на придържането към обстоятелствата, желаеме да обърнем внимание на управлението на “цска-софия”, че посочените в декларацията им футболисти Антон Карачанаков и Коста Янев са се състезавали за тима на тогава към момента съществуващия достоверен клуб ЦСКА, а не за този на “цска-софия”, се споделя в декларацията на “сините”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР