Ръководствата на Прокуратурата на Република България (ПРБ) и на Министерството

...
Ръководствата на Прокуратурата на Република България (ПРБ) и на Министерството
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев награди магистрати и полицаи

Ръководствата на Прокуратурата на Република България (ПРБ) и на Министерството на вътрешните работи (МВР) организираха работно заседание, на което бяха разисквани акценти от активността на правоохранителните институции по противопоставяне на престъпността през 2020 година Набелязани бяха и ограничения за запазване на публичния ред и сигурността при осъществяване на идните избори за Народно заседание.

В съвещанието участваха основният прокурор на Република България Иван Гешев, зам.-главните прокурори Даниела Машева, Десислава Пиронева и Борислав Сарафов, представителят на основния прокурор Сийка Милева, министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, шефовете на ГДБОП и Групово дело „ Национална полиция " Любомир Янев и Николай Хаджиев.

След края на работното заседание, извършено в постройката на Министерство на вътрешните работи, на публична гала бяха наградени 18 прокурори, следователи и чиновници на вътрешното министерство за проявен висок професионализъм и чудесно осъществяване на служебните отговорности.

Предоставяме ви информация за наградените и случаите, по които са работили:

Заместникът на основния прокурор при Върховната административна прокуратура (ВАП) Десислава Пиронева е отличена с предметна премия за проявен висок професионализъм и безупречно осъществяване на служебните отговорности при реализирането на административното и организационно управление на Върховна административна прокуратура и значителен принос за издигане престижа на Прокуратурата на Република България.

С плакет „ Прокуратура на Република България " са отличени Дияна Иванова, заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Варна, и Димитър Кайряков, прокурор в ОП-Варна. Двамата са наблюдаващи прокурори по досъдебното произвеждане за нелегално преместване през границата на над 400 кг хероин, оголен през февруари т.г.

С Почетен знак „ Прокуратура на Република България " са наградени и шестима чиновници, взели участие в следствието на контрабандата на наркотичните субстанции. Това са Деан Горанов, контрольор в бранш БОП-Варна при ГДБОП - Министерство на вътрешните работи, проверяващите служители на реда от бранш БОП-Варна Живко Страхилов, Борислав Димитров и Пламена Виденова, старши проверяващ митнически контрольор при Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие " (ГДМРР) Георги Христов и Ириан Никитов, старши специалист при ГДМРР.

Плакет „ Прокуратура на Република България " получиха прокурорът от отдел 04 „ Международен " при ВКП Сава Петров и следователят в отдел 03 „ Стопански " на Националната следствена работа Светослав Василев за работата им по молби за правна помощ от Съединени американски щати, свързани с следствие на активността на лица, употребявали рансъмуеър (ransomwear) с наименованието NetWalker. Зловредният програмен продукт е атакувал здравни заведения, учебни заведения, предприятия и държавни организации в Съединени американски щати посредством навлизане в компютърните им системи и криптиране на информацията, за чието разкодиране е бил желан откуп в огромни размери.

Прокурорът от Окръжна прокуратура-Стара Загора Ваня Керанова-Робакова получи плакет „ Прокуратура на Република България " за водено от нея наказателно произвеждане, по което е реализирана неоправдателна присъда за двама причинители на обир над възрастен мъж в с. Енина, община Казанлък.

Прокурорите Ивета Маркович и Калин Близнаков от Специализираната прокуратура (СП) и Елица Василева, прокурор от Софийска районна прокуратура, командирована в СП, са отличени с плакет „ Прокуратура на Република България ". Ивета Маркович получи премията за работата й по следствие на проведена незаконна група за направа и разпространяване на неистинен парични знаци и български персонални документи, обезвредена на 1 февруари т.г. при взаимни дейности на Специализираната прокуратура, ГДБОП и Службата за битка с опиатите DEA. Калин Близнаков и Елица Василева бяха поощрени за професионално свършена работа по осъществяване на молба за правна помощ от Службата по интернационалните въпроси към Департамента по правораздаване на Съединени американски щати по следствие против интернационална незаконна мрежа, настояща на територията на България и Сърбия за трафик на огромни количества хероин от Турция през България към Съединени американски щати. За присъединяване им и в двете гореописани акции шефът на ГДБОП Любомир Янев получи предметна премия, а заместникът му Илия Делчев и инспекторът от ГДБОП Стоян Златанов бяха отличени със знак „ Прокуратура на Република България ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР