Ръководствата на парламентарните групи на Демократична България(ДБ) и Изправи се

...
Ръководствата на парламентарните групи на Демократична България(ДБ) и Изправи се
Коментари Харесай

ДБ и ИБГНИ се срещнаха: Ситуацията е много сложна. ИТН може да изпълни мандата преди петък

Ръководствата на парламентарните групи на " Демократична България " (ДБ) и " Изправи се БГ! Ние идваме! " (ИБГНИ) се срещнаха в Народното събрание, с цел да обсъдят поддръжка за оферти от " ИТН " (ИТН) проектокабинет.

След диалозите ръководителите на групите Христо Иванов и Мая Манолова бяха сбити - обявиха единствено, че са обсъждали обстановката, която и двамата дефинираха като " доста комплицирана ".

Иванов посочи, че е говорено и за декларацията, която Има Такъв Народ прочетоха от парламентарната естрада тази заран, с която желаеха поддръжка за проектокабинета си въз основата на общи цели, за които считат, че са постигнали единодушие с другите партии по време на договарянията.

Десният водач добави, че на срещата с ИБГНИ не са се разбирали за нищо. Още през вчерашния ден обаче той съобщи, че групировката му ще разгласи дали ще поддържа държавното управление чак другата седмица, когато се чака президентът да го внесе за гласоподаване в Народното събрание.

Манолова също акцентира, че няма вести от срещата с Демократична България.

Междувременно претендентът за министър председател на Има Такъв Народ - Пламен Николов, съобщи, че мандатът за сформиране на държавно управление може да бъде върнат изпълнен на президента Румен Радев и преди петък, когато е крайният период. Николов разгласи това в коридорите на Народното събрание в отговор на въпрос на медиите.

Той акцентира, че партиите на митинга - Демократична България и ИБГНИ, са желани сътрудници, само че добави: " Разбира се, ние търсим поддръжка на всички места ".

На въпрос дали се тормози, че въпросните две обединения няма да поддържат оферти от Има Такъв Народ кабинет, той отговори: " По-добре да се обмисли по-дълго, в сравнение с да се отреже незабавно ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР