Ръководствата на общините Бобов дол и Дупница изпращат обща декларация

...
Ръководствата на общините Бобов дол и Дупница изпращат обща декларация
Коментари Харесай

Управите на Бобов дол и Дупница твърдо в защита ТЕЦ "Бобов дол" да продължи да работи



Ръководствата на общините Бобов дол и Дупница изпращат обща декларация до президента Румен Радев, до служебното държавно управление и Министерство на околната среда и водите, до регионалната администрация в Кюстендил против угрозата от  прекъсване на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ". Това разгласи съветникът от Бобов дол и някогашен зам.-кмет на Общината Валери Радлев.

При кабинета " Кирил Петков " беше издадено предписание на затваряне на Топлоелектрическа централа " Брикел " поради открити нарушавания, а Топлоелектрическа централа " Бобов дол " индустриално е обвързван с нея, тъй като от обогатителната фабрика " Брикел " се доставят обогатени въглища за централата край бобовдолското Големо село.

Специално образуваната за задачата комисия в Бобов дол излезе през днешния ден със мнение, в съгласие и с кмета на Дупница инж. Методи Чимев и председателя  на общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов, с което изрично се афишират Топлоелектрическа централа " Бобов дол " да продълиж да работи, защото това е поминъка на към 700 фамилии в региона,  сподели за БНР ръководителят на комисията Валери Радлев, който, апропо, е приключил философия:

" Подкрепят нашето мнение Топлоелектрическа централа " Бобов дол " да остане. Това ние е поминъка ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР